Експерти изследват от години защо някои животни ни харесват повече

...
Експерти изследват от години защо някои животни ни харесват повече
Коментари Харесай

Куче, котка или змия – какво показва изборът на домашен любимец

Експерти изследват от години за какво някои животни ни харесват повече от други, какво значи неприязънта към котките и за какво хората отглеждат вкъщи екзотични и от време на време рискови животни като змиите.

Диагноза ли са котките?

Котките са знак на фамилна топлота и домакински уют. Смята се, че те постоянно се избират от интроверти, които прекарват времето си в усамотение, сгушени в топло одеяло, гледайки филми или четейки книги. " Това не е надалеч от истината ", споделя психологът и специалист по взаимоотношенията Елена Гранчук.

" Други отличителни черти на хората, влюбени в котки са наблюдателността, търпението и вниманието към детайлите ", прибавя тя. " Това от своя страна е симптом на творчество, податливост към ръчен труд и изпробване ".

Но има разнообразни породи котки. " Например притежателите на мейн-кун са по-активни ", споделя зоопсихологът, кинолог Надежда Симохина. Според наблюденията на експерта притежателите на сиамски, абисински и сомалийски породи са самоуверени и по-склонни да демонстрират експанзия.

Верните другари на индивида

Често хората, които избират да осиновят куче, са общителни, отворени, въодушевени и дисциплинирани. Породата на кучето също приказва нещо за притежателя.
Според Надежда Симохина дребните кучета се избират от хора, които имат мил и радостен манталитет.

" Собствениците на коргита, да вземем за пример, постоянно са извънредно положителни ", споделя зоопсихологът. - " Доберманите, овчарските кучета, ризершнауцерите нормално се купуват от хора със мощен темперамент, които знаят какво желаят. Булдозите са чудесни компаньони и флегматици, които имат податливост да имат същите притежатели. Непринудените мопсове подхождат на тези, които обичат спокойния метод на живот. Ловните породи се избират от холерици, които не са сигурни в себе си.

Експертът поучава да си вземете куче, което дава отговор на вашия характер, като го наблюдавате авансово. Срамежливите и плахите хора да вземем за пример би трябвало да се оглеждат за кученце, което обича да се крие в някой ъгъл.

Редки и рискови любимци

Клиничният психолог Екатерина Алексеева счита, че пристрастеността към екзотиката при избор на любим демонстрира предпочитание да се притегли вниманието към себе си и да се задоволи самочувствието. В същото време изборът на необикновен домакински любим може да е симптом и на ексцентрично мислене или потребност от тръпка и адреналин.

" Отглеждането на рисково животно от време на време е сублимация на скритата експанзия на притежателя, която се показва в обществено допустима форма ", споделя експертът.

Според Алексеева тези, които обичат тишината и спокойствието, и тези, които заобикалят споровете по всевъзможен вероятен метод, не харесват кучета. Котките пък не се нравят на хората, които подсъзнателно отхвърлят женствеността. " А в случай че става дума за мъже, ненавиждащи пухкавите писани, то има огромна възможност те да изпитват съществени усложнения в общуването с противоположния пол ", добавя психологът.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР