Експерти издготвиха рейтинг сред 33 европейски държави за достъпа на

...
Експерти издготвиха рейтинг сред 33 европейски държави за достъпа на
Коментари Харесай

България е на дъното в класацията по достъпност на природен газ за хората

Експерти издготвиха рейтинг измежду 33 европейски страни за достъпа на природен газ до популацията през първата половина на 2019 година.
Класацията е оповестена от РИА Новости и е направена по данни на Центробанк, Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Евростат, статистическите комитети и регулаторните органи на страните.

Според класацията, количеството газ, което можем да си купим със междинната заплата в нашата страна, е 1 152,9 куб.м. Промяната в цената на газа в национална валута за годината в проценти е 16,6%. Цената в България на 1 000 кубически метра м газ в американски долари е 504,4.

Сърбия е едно място пред нас – на 30-то – с 1 184,8 количество газ, налично за междинна заплата.

На първо място в класацията е Люксембург с впечатляващото количество от 7 870,1 куб.м газ, налично за популацията на страната на месец за междинната месечна заплата. Цените на газа в страната са относително ниски, до момента в който междинната заплата е една от най-високите в Европа. На 2-ро и 3-то са Казахстан и Русия със съответни стойности от 7 521,4 и 6 651,6 куб. м газ. В Казахстан заплатите са относително ниски, само че цените на газа, както и в Русия, са измежду най-ниските от всички страни, участващи в рейтинга. Следват ги Англия и Германия. Сред десетте страни с най-доби условия за жителите си във връзка с газ са и Белгия, Ирландия, Австрия, Холандия и Дания.

Турция е на 16-то място с 2 016,5, а Гърция на 19-то с 1925,9 куб. м газ, наличен за хората, живеещи в тези страни.

Най-малко количество газ могат да си разрешат да купуват жителите на Украйна. При междинни приходи можете да си купите малко повече от хиляда кубически метра, което е съвсем осем пъти по-малко, в сравнение с в Люксембург. Цените на газа в Украйна по европейски стандарти са ниски, само че в това време страната има доста ниски заплати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР