Експерти и производители обсъдиха включване на повече продукти по схемите

...
Експерти и производители обсъдиха включване на повече продукти по схемите
Коментари Харесай

Експерти и производители обсъдиха включване на повече продукти по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко”

Експерти и производители разискаха включване на повече артикули по схемите „ Училищен плод ” и „ Училищно мляко ”. Дискутирани бяха проекти за нашарване на менюто с повече български сезонни плодове, които да се оферират на децата в предучилищна и начална възраст.

Осем асоциации на производители и търговци на мляко, плодове и зеленчуци, както и представители на Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването, шефове на учебни заведения и детски градини участваха на провела се в Министерство на земеделието, храните и горите среща. Тя беше инициирана от заместник-министър Чавдар Маринов с главен фокус върху нуждата от правене на нова разпоредба с промени в нормативната база, уреждаща използването на учебните схеми.

Заместник-министър Чавдар Маринов уточни, че по отношение на концепцията за обогатяване на менюто ще бъде направен разбор по отношение на опциите на записаните производители да осъществят сходни доставки с нужните високи индикатори за качество. Той напомни, че задачата на тази стратегия е да се възпитават у децата положителни и трайни вкусови привички и желания във връзка с храните и по тази причина не може да има никакви взаимни отстъпки по нейното осъществяване.

На участниците в срещата беше даден период от две седмици, с цел да показват документално своите оферти, с цел да може нужните промени да влязат в действие за образователната 2020/2021 година.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР