Експерти анализират как възможността за диференцирана ставка на ДДС за

...
Експерти анализират как възможността за диференцирана ставка на ДДС за
Коментари Харесай

Караниколов приема възможността за диференцираната ставка на ДДС

Експерти проучват по какъв начин опцията за диференцирана ставка на Данък добавена стойност за някои артикули и услуги ще се отрази на бюджета . Той самият приема концепцията за диференцирана ставка на Данък добавена стойност. Това стана ясно от думите на министъра на стопанската система Емил Караниколов пред публицисти след Международен стопански конгрес на Българската банка за развиване.

" Започна с хляба. По някой път административните ограничения водят до решение, само че те са краткосрочни . При мен би трябвало да се направи доста сериозен разбор за всички вероятни ограничения , които могат да се подхващат. Да не се случи по този начин, че ще понижим в този момент хляба с 30 стотинки, а след не повече от година той ще е по-скъп ", сподели Караниколов.

Той подчертава, че може д а се намерения за освобождение от налог облага научната и развойната активност против обвързване за реинвестиция .

В София се организира интернационална среща на банките за развиване от Балканите, от Централна и Източна Европа. Организатор на събитието е Българската банка за развиване. Тя означи 20-ата си годишнина с интернационален стопански конгрес: " Пътища за партньорства 2019 ".

Събитието е обвързвано с новата капиталова стратегия на Европейския съюз - InvestEU. Европейската стратегия се основава на европейския фонд за стратегически вложения на проекта " Юнкер " и ще поддържа четири области на политиката - инфраструктура, научни проучвания, нововъведения, цифровизация, дребни и междинни предприятия и обществени вложения и умения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР