Експертът Шуригин: Западът в Украйна направи залог: или всичко, или

...
Експертът Шуригин: Западът в Украйна направи залог: или всичко, или
Коментари Харесай

Ситуацията за САЩ ще се превърне в патова: Очертава се условието за повратна точка в спецоперацията в Украйна

Експертът Шуригин: „ Западът в Украйна направи залог: или всичко, или нищо “

В ефира на Радио Комсомолская истина Игор Вител и Иван Панкин разискаха обстановката към Украйна с военния специалист, член на Изборския клуб Владислав Шуригин.

- Вашингтон тласка Украйна към ескалация - Съединени американски щати престанаха ли да се опасяват от тактически нуклеарни удари?

- Те схващат, че Русия най-вероятно няма да прибегне до тях. Първо, тактическият удар ще би трябвало да бъде нанесен не един, нито даже 10. Второ, потреблението на тактически муниции в сегашните условия ще сбъдне главната фантазия на американците - ще трансформира Русия в страна - парий за десетилетия. Дори нашите съдружници не могат да ни оправдаят като страна, употребила нуклеарно оръжие за първи път от 1945 година насам - против страна, която няма нуклеарно оръжие.

- Тоест не упорстват за тежка ескалация?

Ескалация не е напълно точната дума. Всяка страна се пробва да реализира задачите си. Желателно е американците да принудят Москва да признае провалянето си и да изтегли войските си. Малко евентуално е те да се опитат да повлияят на територията на Русия. Но те ще се задоволят с разновидността „ Пустинна стихия “, когато Ирак, който американците примамиха в Кувейт, получи военно проваляне и беше заставен да изтегли войските си. Не беше окупиран, само че се трансформира в парий за идващите 10 години, до момента в който американците се подготвяха за втора акция, в която окупираха Ирак.

- Съдбата на Ирак наподобява ли им като чернова във връзка с Русия?

- Да, само че разликата е, че тогава самите американци водиха война, дружно със съдружниците. Сега те употребяват прокси войска - Въоръжените сили на Украйна. Която би трябвало да бъде оптимално въоръжена, тъй като над Русия още не се вижда победа. Сега американците и техните съдружници залагат на пролетно-лятната атака.

Отначало те се надяваха, че през зимата ще съумеят да победят руснаците. От Киев те дадоха обещание да завладяват Мелитопол до Нова година, да отидат в Крим и до 24 февруари да излязат на линията, която беше по време на началото на СВO. Тези проекти към този момент са отсрочени за пролетта.

- Разбират ли, че и Русия укрепва силите си?

- Разбират, само че дават всичко от себе си, с цел да образуват елементи. Формират се два корпуса, дават се десетки танкове, минимум бригаден комплект. Сформират се нови бригади, сходни на тези на Stryker, като за задачата се обезпечава оръжие.

Правят рисков
залог: или всичко, или нищо. И те прелестно схващат, че в случай че идващият опит за нахлуване не приключи с провалянето на руснаците, тогава по-нататъшните вероятности за Украйна стават мн-о-ого мътни.

- Трябва ли да бързаме?

- Несъмнено. Сега преправяме всичко напряко в придвижване. Започнахме с компактна професионална войска, която се оказа дребна за такава СВО. Сега ние построяваме мощни сили, построяваме промишленост. Ако до лятото достигнем равнище на военни доставки, което надвишава всичко, което Западът може да даде на Украйна, то това ще трансформира обстановката в патова за Съединени американски щати. След това Русия ще стартира да премила териториите, придвижвайки се все по-навътре. И за Съединените щати ще стане значимо просто да спрат руснаците и да договарят, даже и да изгубят репутацията си.

- Какъв е другият вид?

- Ако не се съгласим с никого и продължим да смиламе Украйна още една година, когато от Украйна ще остане в най-хубавия случай огризка, мъниче, което няма стратегическо значение. И цялото Черноморие, целият ляв бряг на Днепър ще се окаже следената от нас Украйна.

- Зеленски желае гаранции за сигурност от НАТО - това условност ли е?

- Няма значение. Какви гаранции могат да му бъдат дадени? Дават му танкове, артилерия – това са най-хубавите гаранции, които могат да му дадат. Никой няма да се бори за него.

- Но поляците споделиха, че са подготвени да влязат.

- Поляците в никакъв случай не са казвали, че ще водят война с Русия. Те могат да влязат, когато Украйна се разпада, с цел да си върнат Лвов и няколко западни области. Но поляците не считат да водят война съществено с Русия.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР