Експертът по отбрана и външна политика Родерих Кизеветер – депутат

...
Експертът по отбрана и външна политика Родерих Кизеветер – депутат
Коментари Харесай

Германски депутат: Войната трябва да бъде пренесена в Русия

Експертът по защита и външна политика Родерих Кизеветер – народен представител от Християндемократическия съюз, съобщи в изявление за Дойче веле, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се даде опция на Украйна да нанася удари по цели на съветска територия. В същото време той предизвестява Германия да не се включва директно във войната.

На фона на обстановката в Съединени американски щати, при която републиканците в Конгреса саботират помощта за Украйна, той разяснява, че даването на военна помощ е въпрос на политическа воля, а не толкоз на благоприятни условия.

„ Не е въпрос на благоприятни условия, а на политическа воля. През 2022 година Германия е похарчила 200 милиарда евро в собствен народен интерес, с цел да понижи последствията от инфлацията и възходящите цени на силата. Ние сме в положение да изразходваме огромни суми пари за малко време. Това би било допустимо и за Украйна. Но доста по-важно е, че дейностите на Тръмп, който даже още не е определен, би трябвало да подействат като тревога на цяла Европа. Не можем да сме подвластни от инструмента на Путин, какъвто Тръмп е. Важно е немският канцлер, дружно с Макрон, с английския министър председател Сунак, с Туск от Полша, с Мелони от Италия и други да алармира на американците и да каже, че споделяме тежестта, че поемаме повече отговорност за Украйна. Но чакаме американците да продължат да гледат на себе си като на проевропейска мощ.4 – разяснява Кизеветер.

„ И още нещо - в случай че Украйна не се оправи, това ще е извънредно. Милиони украинци ще изоставен домовете си и ще застрашат сплотеността на Европа. Това ще покаже също по този начин, че Западът не е в положение да спре деспот като Путин, който безсмислено жертва стотици хиляди свои бойци в ужасяващи кръвопролития. Тъкмо по тази причина би трябвало да се показва на Русия, че не може да продължава повече по този метод. Русия би трябвало да признае правото на битие на съседите си. Войната би трябвало да бъде пренесена в Русия. Руските военни обекти и щабове да бъдат разрушени. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да може Украйна да нападна освен петролни рафинерии в Русия, само че и командните пунктове, огневите точки. Тогава съветският народ ще осъзнае, че го управлява деспот, който жертва бъдещето на Русия, на съветските младежи, на етническите малцинства, че това е страна, която носи война, а не мир в света. “ – споделя още немският народен представител.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР