Експертът по национална сигурност Славчо Велков изненадващо подаде оставка като

...
Експертът по национална сигурност Славчо Велков изненадващо подаде оставка като
Коментари Харесай

Славчо Велков подаде оставка като депутат

Експертът по национална сигурност Славчо Велков изненадващо подаде оставка като народен представител от парламентарната група на "БСП за България " и на 14 март Народното събрание приключи пълномощията му. В претекстовете си за напускането той е показал усложнено здравословно положение и нужда от дълготрайно лекуване и възобновяване.

Велков остава в Народното събрание като персонален помощник на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Това заяви самият той пред публицисти, откакто оставката му бе гласувана в пленарната зала. "Не търсете нищо политическо в оставката ми. Ще изтъквам Меркуцио от Ромео и Жулиета: раната ми не е дълбока като бунар, нито необятна като черковна врата, само че нуждая се от възобновяване ", изясни той и изрази вяра до есента към този момент да е във форма и да е на игралното поле.

Велков благодари на лекарите на ВМА и добави: "Имам рекомендация да се възпирам от стрес и страсти. Пред вас стои един преклонен човек. "

Лидерът на Българска социалистическа партия, от чиято гражданска квота беше народен представител Славчо Велков, също разяснява оставката му. "Слави претърпя тежка интервенция, от която има последствия за здравето му, само че няма да ги разясня обществено, тъй като това е персонална информация. Това е написал и в претекстовете си. Казахме му, че почитаме неговото решение и той е в правото си да желае да си почива, защото здравословното му положение е такова. Разбира се, ще си извървим пътя, който е по конституция ", уточни Корнелия Нинова. По нейна информация в ЦИК към този момент са пристигнали нужните документи, тъй че комисията би трябвало да се произнесе за неговото освобождение и кой ще го замести в най-скоро време.

Славчо Велков беше депутат от 13-и изборен регион - Пазарджик. На негово място в Народното събрание би трябвало да влезе идващият в листата - Гурко Митев. По време на парламентарните избори през 2017-а обаче имаше преференциален избор, който я пренареди. Така в Народното събрание преди близо две години влязоха Славчо Велков, Йордан Младенов и Надя Клисурска-Жекова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР