Експертът по кибрезащита на компанията Trend Micro Кевин Сън съобщи,

...
Експертът по кибрезащита на компанията Trend Micro Кевин Сън съобщи,
Коментари Харесай

Вирусите за Android започнаха да се крият, използвайки сензорите на смартфона

Експертът по кибрезащита на компанията Trend Micro Кевин Сън заяви, че е разкрил нова фамилия вирусни приложения за операционната система Android, които скриват своето наличие, употребявайки датчиците на смарт телефона.

Вирусите от този вид зареждат и употребяват вредоносния код единствено когато дефинират, че мобилното устройство е в придвижване . В противоположен случай те бездействат и остават в латентен режим, с цел да са подготвени да се задействат, когато мобилното устройство още веднъж е в придвижване.

Кеви Сън показа, че по този метод вредоносните стратегии се убеждават, че са конфигурирани на същинско устройство, а не са стартирани на някой емулатор на специалист по компютърна сигурност. По този метод те остават незабелязани за антивирусните стратегии, които не могат да записват подозрителна активност и модераторите на Гугъл ги позволяват до електронния магазин Гугъл Play.

Този остроумен метод за скриване употребява и банковият троянец Anubis. Вирусът, който се задейства единствено при придвижване на мобилното устройство бе открит в две приложения: в BatterySaverMobi, което е изтеглено над 4 хиляди пъти и в конвертора на валути Currency Converter. Към сегашен ден и двете стратегии са отстранени от електронния магазин на интернет колоса.

Вирусите за Android непрестанно се усъвършенстват и стават все по-интелигентни, предизвести специалистът на Trend Micro. Anubis може да прави скрийншоти и разполага с кейлогър, който записва данните при работа с банкови приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР