Експертът по еволюция на физическа активност на човека Даниел Либерман

...
Експертът по еволюция на физическа активност на човека Даниел Либерман
Коментари Харесай

Защо някои хора не обичат физическото натоварване и спорта

Експертът по еволюция на физическа интензивност на индивида Даниел Либерман се пробва да изясни за какво ни е толкоз мъчно да се насилим да спортуваме. Откъс от книгата му " Парадоксът на упражненията. Научен взор върху физическата интензивност, почивката и здравето " разгласява изданието Reminder.

Като начало създателят отбелязва, че човек в действителност е податлив да заобикаля физическата интензивност. И това не е инцидентно. Най-вероятно повода за такова държание се крие в метода на нашия организъм към разпределението на енергийните ни разноски. Организмът ни е привикнал да пести сила при осъществяването на по-малко значими задания, които могат да бъдат да вземем за пример джогингът и упражненията във фитнес зала.

Някои учени считат, че по време на естествения асортимент човекоподобните маймуни са се приспособили към доста ниско равнище на физическа интензивност. Това им е помогнало да оцелеят във влажните тропически гори. При това индивидът въпреки всичко е физически по-активен от своите човекоподобни предшественици. И всичко това е по този начин, евентуално...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР