Експертът по бизнес анализ на данни Калоян Валентинов Данчев смята,

...
Експертът по бизнес анализ на данни Калоян Валентинов Данчев смята,
Коментари Харесай

Решение в кризата! Българин предлага единна световна здравна платформа

Експертът по бизнес разбор на данни Калоян Валентинов Данчев счита, че здравните системи би трябвало да се обединят, с цел да се оправят с бъдещи пандемии и редки заболявания

 

Изграждането на огромна единна платформа за база данни във връзка с другите типове болести, сполучливи лекувания в разнообразни лечебни заведения по света, експертни отзиви и подходи е новият съдружник на човечеството, в частност на здравния бранш. Глобализирането на информацията може единствено да спомогне за запазването на хиляди животи.

Това разяснява Калоян Валентинов Данчев, който към този момент е част от елитната общественост на Forbes Съединени американски щати.  Той е член на Съвета за фирмено развиване, приносът му за елитното издание  е, с помощта на опита му, който има в сферите на туризма и технологиите.  Именно там е  развил огромна част от професионалната си кариера.



Според него след година и половина пандемия от COVID-19 се появяват доста ясни уроци и равносметки, един от тях е, че от първите месеци здравната криза  сподели язвата на досегашната система в световен мащаб и липса на цифрова връзка сред другите здравни системи по света.



През последните десетилетия човечеството бележеше софтуерен растеж, дигитален напредък, само че всичко направено дотук е незадоволително да се оправи с това „ извънредно събитие “, лишило живота на милиони, счита той.

За доста страни към момента е комплицирано да се създаде пореден проект за предварителна защита на незнайната болест. В същото време съществува  статистическа неправилност в броя на инфекциите в международен мащаб.

Изправен пред гледка от подобен мащаб, предприемачът с повече от 20 години опит в разбора на данни Калоян Валентинов Данчев, показва, че цифровите принадлежности са бъдещето за здравния бранш.

„ Прилагането на огромни данни  информация може да бъде в помощ за оправянето на здравната рецесия, дори и на  по-сложни сюжети “, споделя той.

 

Инфраструктура за световни данни в опазването на здравето

Калоян Валентинов Данчев споделя, че точно дружно с колегата си Тод Роджърс е разпознал смисъла на цифровите принадлежности, прилагани за клиничното развиване.

„ За страдание, през 2016 година Тод беше диагностициран с рак на белия дроб и до момента в който се подлагаше на лекуване, той осъзна, че медицинските експерти нямат инфраструктурата за събиране и разбор на данни в огромен мащаб. Те имат достъп до медицински и научни списания, с цел да се срещнат с нови проучвания и техники, учебници по общоприети процедури за грижи за разнообразни здравословни проблеми, само че нямат достъп до информация, която им разрешава да видят степента на триумф на всяко лекуване. А това е причина и за високата смъртност на човечеството “, споделя той.

Според специалистът сходна здравна цифрова инфраструктура не е наложително да е комплицирана.

„ Всичко, което е належащо, е една от водещите международни аналитични компании да напише елементарна стратегия, в която всяка болница може да вкара данните си по категории. Например: болничното заведение може да вкара вид рак, местонахождение, лечебно заведение, дата на диагнозата, индикатори на пациента, лекуване и дълготрайност, странични резултати и резултат “

Това ще бъде приключено в световен мащаб и когато доставчиците са изправени пред пациент, измъчен от същия тип рак, те могат елементарно да търсят с тази събрана информация и по този метод да намерят най-ефективния проект за всеки случай.

 

Дигиталните принадлежности могат ли да основат бъдеще, стабилно на пандемия?

Калоян Валентинов Данчев декларира, че въпреки че използването на толкоз огромна инфраструктура за данни не би могло да предотврати появяването на непредвидени болести, то би могло да помогне за ранното разкриване и осъществяване на проектите за предварителна защита в международен мащаб, както и за установяване на най-ефективните лекувания. Това значи, че страните могат да се приготвят по-бързо и да спрат нововъзникващите вируси, преди да имат късмет да доближат мащаб на пандемия.

Всички данни за диагностика и лекуване ще бъдат елементарно налични, тъй че страните, изправени пред ранни признаци на зараза, или тези, които към момента не са достигнали своя пик на зараза, могат да бъдат въоръжени със познания за най-хубавия проект за деяние, основан на опита на други, които към този момент имат висок % на заболеваемост.

" Те биха могли да се приготвят, като усилят производството на персонални защитни средства или като стартират да трансформират други здания в спонтанни лечебни заведения, с цел да подсигуряват, че са налични подобаващи кревати, когато пандемията доближи своя връх ", прибавя той.



 

*публикация

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР