Експертът на Microsoft по информационна сигурност Крис Джаксън публикува в

...
Експертът на Microsoft по информационна сигурност Крис Джаксън публикува в
Коментари Харесай

Microsoft помоли да се спре използването на Internet Explorer

Експертът на Microsoft по осведомителна сигурност Крис Джаксън разгласява в формалния блог на софтуерния колос пост, с който помоли всички да престанат да употребяват старите версии на браузъра на компанията, който не се поддържа още от 2016 година. Джаксън смята, че предприятията, употребяващи Internet Explorer за старите уеб приложения, по този метод избират по-лесния и по-удобен път, само че това води до спомагателни разноски.

Джаксън отбелязва, че корпорацията се е пробвала да откри компромис, създавайки режима Enterprise Mode . Този режим дава опция да се работи с уеб-приложенията, основани за старите версии на Internet Explorer, само че за всички ще е по-добре, в случай че преминат към най-новите версии на браузъра на Microsoft.

Джаксън споделя още, че доста разработчици към този момент не тестват приложеният за съгласуемост с Internet Explorer, а това значи, че те може да не работят вярно с този браузър.

The Verge добавя, че Microsoft в изострил този проблем, интегрирайки сегашният настоящ браузър Edge в операционната система Windows 10, мощно ограничавайки опциите за неговото потребление в старите версии на Windows. Освен това, софтуерният колос напълно скоро ще показа нова версия на Edge, основана на Chromium, която ще бъде съвместима с Windows 7, Windows 8 и даже Mac.

Джаксън съобщи, че Internet Explorer би трябвало да се употребява единствено където е безусловно нужен – да вземем за пример в някои предприятия и организации, само че даже и те не трябва да го употребяват по дифолт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР