Експертът на Евроспорт Матс Виландер отново направи любопитен коментар по

...
Експертът на Евроспорт Матс Виландер отново направи любопитен коментар по
Коментари Харесай


Експертът на Евроспорт Матс Виландер още веднъж направи любопитен коментар по адрес на Григор Димитров. Носителят на 7 трофеи от Големия шлем, който и тази година води паметното предаване „ Game, Schett & Mats ”, насочи някои рекомендации към международния номер 3.

Според него сервисът на Димитров се нуждае от известно усъвършенстване, с цел да може българинът да бъде още по-убедителен в играта си.

„ Григор явно беше доста благополучен и омекотен след края на мача и с цялостно съображение, защото изискванията бяха доста тежки. Беше прохладно и по едно и също време с това доста горещо “ стартира разбора си някогашният номер 1 в ранглистата.

“Димитров би трябвало да поработи върху сервиса си, защото към момента е малко неуверен. Двойните му неточности не са малко и съгласно мен вторият му сервис ще се усъвършенства, в случай че спре да се престарава с първия. Ако осъщественият му първи сервис се увеличи до 65-70% и поддържа редовно това равнище, цялата му игра ще върви доста по безпрепятствено “ показа още Виландер.

„ Жегата постоянно е сериозен фактор. Тя въздейства осезаемо освен на тактиката на играчите, само че и на метода, по който топката се двжи и отскача от корта. В такава конюнктура обаче си проличават в действителност надарените тенисисти, тъй като при толкоз тежки атмосферни условия не можеш да разчиташ само на физиката си, не и за дълго.

Мачовете в такова време са същинско тестване за играчите освен физически, само че и душевен. Григор Димитров обаче се научи освен да печели такива мачове, само че и да не изпуска самодейността в хода на срещата. Този метод ще му помогне доста в заключителната фаза на Australian Open ” приключи разбора си специалистът на Евроспорт.

Григор Димитров доближи за втора поредна година до ¼-финала на Australian Open, където го чака 49-ият в международната класация Кайл Едмънд. Двубоят е трети от вечерната стратегия на централния корт „ Род Лейвър Арина “ и ще стартира не по-рано от 05:30 ч. българско време, като почитателите у нас ще могат да го проследят онлайн в ефира на Евроспорт 1.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР