Експертът на Евроспорт Матс Виландер отново направи любопитен коментар по

...
Експертът на Евроспорт Матс Виландер отново направи любопитен коментар по
Коментари Харесай

Матс Виландер: Григор се научи да печели тежките мачове


Експертът на Евроспорт Матс Виландер още веднъж направи любопитен коментар по адрес на Григор Димитров. Носителят на 7 трофеи от Големия шлем, който и тази година води паметното предаване „ Game, Schett & Mats ”, насочи някои рекомендации към международния номер 3. Според него сервисът на Димитров се нуждае от известно усъвършенстване, с цел да може българинът да бъде още по-убедителен в играта си.

„ Григор явно беше доста благополучен и омекотен след края на мача и с цялостно съображение, защото изискванията бяха доста тежки. Беше прохладно и по едно и също време с това доста горещо “ стартира разбора си някогашният номер 1 в ранглистата.

“Димитров би трябвало да поработи върху сервиса си, защото към момента е малко неуверен. Двойните му неточности не са малко и съгласно мен вторият му сервис ще се усъвършенства, в случай че спре да се престарава с първия. Ако осъщественият му първи сервис се увеличи до 65-70% и поддържа редовно това равнище, цялата му игра ще върви доста по безпрепятствено “ показа още Виландер.

„ Жегата постоянно е сериозен фактор. Тя въздейства осезаемо освен на тактиката на играчите, само че и на метода, по който топката се двжи и отскача от корта. В такава конюнктура обаче си проличават в действителност надарените тенисисти, тъй като при толкоз тежки атмосферни условия не можеш да разчиташ само на физиката си, не и за дълго. Мачовете в такова време са същинско тестване за играчите освен физически, само че и душевен. Григор Димитров обаче се научи освен да печели такива мачове, само че и да не изпуска самодейността в хода на срещата. Този метод ще му помогне доста в заключителната фаза на Australian Open ” приключи разбора си специалистът на Евроспорт.

Григор Димитров доближи за втора поредна година до ¼-финала на Australian Open, където го чака 49-ият в международната класация Кайл Едмънд. Двубоят е трети от вечерната стратегия на централния корт „ Род Лейвър Арина “ и ще стартира не по-рано от 05:30 ч. българско време, като почитателите у нас ще могат да го проследят онлайн в ефира на Евроспорт 1. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР