Експертът на Евроспорт Боде Милър подложи на анализ спускането при

...
Експертът на Евроспорт Боде Милър подложи на анализ спускането при
Коментари Харесай

Боде Милър: Вон леко разочарова, имайки предвид личните ѝ амбиции


Експертът на Евроспорт Боде Милър подложи на разбор спускането при дамите, извоювано трагично от София Годжа. Другите места на подиума бяха заети от Ранхилд Мовинкел и Линдзи Вон, а американецът несъмнено бе във екстаз от показаното от трите медалистки.

" Състезанието беше много по-драматично, в сравнение с всички чакаха. Линдзи Вон записа мощен резултат и стигна до бронзовия орден. Може би леко разочароващо поради персоналните ѝ упоритости, само че сигурно удивително достижение в исторически проект ", показа първенецът от Игрите във Ванкувър през 2010.

" Звездата на деня обаче безспорно бе София Годжа. Двете с Ранхилд Мовинкел заформиха чудесна борба, която бе решена с доста дребна разлика. Ключът беше в метода, по който двете прекосяваха през най-бързите завои. Докато Мовинкел залагаше на скоростта и възприемаше по-широка спортна линия, то Годжа избра по-различна тактичност.

Тя съзнателно се забавяше леко на влизането в завоя, само че това ѝ позволяваше да стесни спортната линия и да излезе по-бързо от него, спечелвайки си задоволително пространство да набере скорост за идната част от трасето. В последна сметка, тъкмо тази другояче доста дребна разлика се оказа печеливша за София и тя стана първата италианка с олимпийска купа в спускането.

Мовинкел разумно изпитваше смесени усеща – напълно малко не ѝ доближи, с цел да стъпи на върха, само че в това време да спечелиш сребърен орден на Олимпийски игри, изпреварвайки Линдзи Вон, е ужасно достижение ", сподели още Милър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР