Експерт по радиация тихомълком е наследила част от богатството на

Експерт по радиация тихомълком е наследила част от богатството на ...

Балдъзата на Мутафчийски наследи милионите му, намърда се в най-апетитните му имоти.


Експерт по радиация тихомълком е наследила част от богатството на покойния олигарх Младен Мутафчийски, показва проверка на „България Днес”.

Тъй като Мутафчийски и съпругата му, която почина от онкологично заболяване нямат деца, цялото имущество на Ели Гюлева придобива сестра й Илона. Приживе Ели и любовницата на Мутафчийски водеха съдебни дела за подялба на наследството му. Сега честта се пада на Илона, която вече е влязла във владение на немалка част от богатството. Богатата наследница не е публична личност. За нея е известно, че е сред водещите специалисти по радиационна защита и безопасност.

До смъртта си през 2013-г. Мутафчийски  бе собственик на мощен бизнес в туризма. Наред с фирмите някогашният оръжеен търговец притежава и десетки имоти и банкови сметки у нас и в чужбина. По неофициална информация стойността им е над 500 милиона лева. Претенденти за сумата се оказаха съпругата на Мутафчийски, с която той не живееше, но нямаха развод и любовницата му Бойка Стоянова.

Малко след смъртта му бе отворено завещание според което той оставя огромна част от богатството си на Бойка Стоянова. Законната му съпруга отказа да приеме волята му и започна съдебни битки. Самата тя не успя да ги приключи до смъртта си през 2017-а. Илона вече е влязла във владение в два огромни хотела на Слънчев бряг на стойност около 100 милиона евро.

Източник: hotarena.net