Експерт по хранене разкри кое е най-вредното месо на пазара.

...
Експерт по хранене разкри кое е най-вредното месо на пазара.
Коментари Харесай

Експерт по хранене посочи кое е най-вредното месо на пазара

Експерт по хранене разкри кое е най-вредното месо на пазара.

Мариана Ваулина предизвестява защо да следим, когато си пазарим и сигнализира да бъдем деликатни с типовете от този артикул на пазара.

" Колкото по-дълъг е срокът му на валидност, толкоз по-далеч е страната производител, толкоз по-дълго е и превозването и толкоз повече в продукта са непрепоръчваните химически субстанции - консерванти. Често тези артикули се замразяват и размразяват няколко пъти. Организмът няма да получи нищо положително от всичко това “, споделя тя.

Медикът прибавя, че могат да се ядат и " деликатеси ", само че с мярка. Тя също по този начин поучава да не се преварява месото, да не се готви то с доста подправки, мазнини и сол и да не се съхранява дълго време в хладилника след топене.

Ваулина акцентира, че човешкия организъм най-трудно усвоява гъше, патешко месо, а също и агнешко и свинско месо, само че напомня, че доста зависи от метода на подготвяне и честотата на банкет на такава храна.

Например задушеното месо се усвоява доста по-добре със зеленчуци, а в барбекюто, в противен случай - се съдържат частици пушек и канцерогени.

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР