Експерт от ISW засрами американските и европейските политици за споровете

...
Експерт от ISW засрами американските и европейските политици за споровете
Коментари Харесай

Експерт от ISW за спора за оръжието за Украйна: Поколението на Втората световна би се ужасило

Експерт от ISW засрами американските и европейските политици за разногласията им по отношение на помощта за Украйна. " Поколението от Втората международна война би се ужасило от вас ". Този вик насочи американският генерал-лейтенант в оставка Джеймс Дубик, старши теоретичен помощник в Института за проучване на войната, представен от съветската редакция на Би Би Си.

Сегашното потомство американски и европейски политици би трябвало да вземат образец от своите прародители, които завоюваха Втората международна война, и да оказват помощ на Украйна да завоюва доста по-решително, без да мислят в категориите " по какъв начин ще реагира Путин? " , прикани Джеймс Дубик.

" Тези, които водиха война и по-късно построиха Европа, която множеството от нас наследиха, през днешния ден биха били ужасени , че прекалено много американски водачи и жители не желаят да поддържат Украйна ", написа военният офицер и мъдрец Джеймс Дубик.

Американецът Дубик се опълчва на решението на Конгреса да изключи помощта за Украйна от краткотрайния бюджет и първо се обръща най-вече към американските политици, само че по-късно написа за тях и за европейците.

" Съединените щати, НАТО и другите съдружници би трябвало да поддържат Украйна, с цел да подсигуряват, че закононарушенията на Путин няма да останат ненаказани. Подобна задача би била изцяло ясна на нашите прародители от Втората международна война. Но наподобява, че прекалено много от актуалните американски водачи дават заден ход на четирите задания, които стоят пред тях ", написа специалистът на ISW.

На първо място, съгласно него, те би трябвало да продължат да оказват помощ на Украйна, до момента в който тя не изгони войските на Путин .

" Путин няма да приключи войната, в случай че не бъде заставен да го направи. Като се има поради неприятното положение на съветските сили, той едвам се държи военно и разчита, че потокът от помощи на Съединени американски щати и НАТО за Украйна ще стартира да пресъхва. С орязването на помощта за Украйна Конгресът на Съединени американски щати директно оказва помощ на Путин в устрема му да разцепи Алианса ", написа Дубик.
 Джо Байдън ще продължи да въоръжава Украйна
Джо Байдън ще продължи да въоръжава Украйна

Белият дом ще употребява грантове, само че Конгресът въпреки всичко би трябвало да позволи в допълнение финансиране

Второ, твърди той, западните съдружници трябваше от дълго време да стартират бързо да дават на Украйна всички нужни оръжия, а не да се двоумят месеци наред в размисъл .

" Путин не може да разшири мащаба на войната, той едвам се държи в защита [...] контранастъплението на [украинците] щеше да бъде доста по-мощно и евентуално щеше да мине по-бързо, в случай че съдружниците изоставят личните си измислени страхове за това какво може да направи Русия и възнамеряват доставките въз основа на това какво би трябвало да създадат украинците ", счита генерал-лейтенантът в оставка.

Третата и четвъртата задача, съгласно него, са икономическата помощ за Украйна в хода на войната и подготовката за противопоставяне на подривната Русия на Путин след края на войната.
 Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин
Путин: Граната на борда на самолета е умъртвила Пригожин

Руският боен министър се хвали с нови полкове за Украйна, уточни ISW

" Ако гласовете на " най-великото потомство [западните водачи от Втората международна война и след нея] могат да прошепнат съвет на днешните водачи, този съвет би могъл да бъде: " Прекратете тази война, преди тя да ескалира. Може да ви се коства мъчно, само че по-късно може да стане по-лошо . Светът се нуждае от водачеството на Америка - тъй че бъдете водачи " Това счита Джеймс Дубик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР