Експерт от бранша разказа как по света нямало безплатен обяд,

...
Експерт от бранша разказа как по света нямало безплатен обяд,
Коментари Харесай

Изненада! Тежък удар с бг мечта в Гърция

Експерт от сектора описа по какъв начин по света нямало безвъзмезден обяд, даже и безвъзмездна вода.

Според ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов е твърдо срещу безплатната вода в заведения за хранене, кръчви и кафета. Било тя от чешмата. Той даде образец и обичаната на огромна част от българите Гърция.  

" Не можеш да отидеш в Гърция в заведение на брега на морето, да си поръчаш чаша чешмяна вода, да си седиш, да си гледаш гледката и по-късно да си тръгнеш ", сподели той в ефира на NOVA NEWS.

" От над 35 години работя в сектора и до момента в моята процедура не ми се е случвало до момента чаша чешмяна вода. Ние даваме такава вода на клиентите, които идват с кучетата си да вземем за пример, те да пият.

Тук обаче въпросът става по-разлричен за това по какви правила човек може да си поръча, би трябвало да има някакви регулации.

Не забравяйте още, че в случай че за вас като клиент водата може да е безвъзмездна, за заведението не е безвъзмездна - аз нали заплащам за ВиК, някой би трябвало да вии сервира чашата, да му се заплати заплата, различен би трябвало да измие въпросната чаша, и на него би трябвало да се заплати заплата.

Така че не съм срещу да има безвъзмездна вода за клиентите, само че и да има регулация по какъв начин това нещо се случва ", изясни той. 

И удостовери, че е изцяло уверен, че в ширините, в които живеем, щом чешмяната вода стане безвъзмездна, наложително ще се намерят хора, които ще се възползват от водата без да си поръчат нищо друго като клиенти. 

Същото е и с бутилираната вода, със салатата, със супата. Не може да гледаш в магазина какъв брой коства кило домати и по този начин да преценяваш скъпа ли е салатата в заведението, тъй като ние имаме и други разноски, с изключение на цената на доматите, разяснява Коларов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР