Експерт каза какво може да причини бюджета за тази година,

...
Експерт каза какво може да причини бюджета за тази година,
Коментари Харесай

Григорова: Този бюджет залага бомби пред развитието на страната

Експерт сподели какво може да аргументи бюджета за тази година, в случай че се одобри във типа, в който финансовият министър го предлага.

Шенген не зависи от недостига на страната. Еврозоната зависи, само че белким си коства да влезем в клуба на богатите като прислужници? Според мен не. В последна сметка еврозоната не би трябвало да е самоцел, тя би трябвало да е път към благоденствието, а все още оказа се, че е спънка пред благоденствието на българските жители. Това сподели в изявление за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ икономическият консултант на КТ " Подкрепа “ Ваня Григорова.

" Ние първо би трябвало да осигурим базата за облекчаване на физическите потребности на българските жители и едвам тогава да мислим за нещо над. А в действителност през 3-процентния недостиг в бюджета ние залагаме бомби пред развиването на страната и пред опцията на българските семейства да оцелеят даже. Тъй като знаете, ние неколкократно сме обяснявали – има хора с доста висока подготовка, с по няколко езика в Националния статистически институт, да речем, които получават заплати, близки до минималната. Няма по какъв начин по този метод да запазим висококвалифицираните фрагменти страната, а по-късно работодатели и ръководещи не престават да ни изясняват, че няма хора и ние би трябвало да внесем от трети страни. И от пети страни да внесем, няма по какъв начин да задържим даже и мигриращите служащи от други страни. В последна сметка, никой не може да продължава да влага старания там, където не вижда и не усеща те да са оценени по достолепие “, изясни тя, написа plovdiv24.bg.

Григорова разясни, че от КТ " Подкрепа “ ще проведат поредност от срещи с парламентарно показани партии и обособени техни представители в Социална комисия и изключително в Бюджетна комисия.

" Трябва да сме сигурни, че те схващат какво вършат с този бюджет. Така или другояче, решението е тяхно, само че защото постоянно депутатите не познават бюджета, а има и напълно " пресни “ депутати, които в никакъв случай не са били такива, ние сме длъжни да им кажем какво вършат с този бюджет и какъв брой рисков е той. В последна сметка, решението е тяхно и в най-крайна сметка решението и отсъждането е на българския жител, който ще знае кой ръководещ какви решения е взел за неговото бъдеще и в следствие ще знае по какъв начин да поправя избора си “, добави специалистът.

Ваня Григорова изрази безпокойство, че и този път депутатите ще гледат бюджета в " 12 без 5 “ и изясни: " Когато в 4.00 часа гласуваш параграф 17 и алинея 19 от него, няма по какъв начин да бъдеш концентриран и да си дадеш сметка какво в действителност приемаш “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР