Експерименти показват, че съвсем не е задължително да “изрязвате въглехидратите

...
Експерименти показват, че съвсем не е задължително да “изрязвате въглехидратите
Коментари Харесай

Вредно ли е вечер да консумираме въглехидрати?

Експерименти демонстрират, че напълно не е наложително да “изрязвате ” въглехидратите от вечерята си. Не е загадка, че известността на нисковъглехидратните диети непрестанно нараства, точно поради изказванието , че простите въглехидрати са тези, които повишават килограмите и водят до затлъстяване. “Ако ядете доста въглехидрати, изключително с ниско наличие на нишки, както и захар, се покачва наличието на глюкоза в кръвта, защото и захарта, и въглехидратите се обработват доста бързо от организма ”, споделя диетологът Майкъл Мюсли. 

Той прибавя, че в случай че тази глюкоза не се стапя вследствие на някаква физическа интензивност, задстомашната жлеза реагира, освобождава инсулин, кадърен да намали равнището на захар, а остатъкът запасява във тип на лой. За никого не е загадка какви последици може да има наднорменото тегло, изключително така наречен висцерална лой, натрупваща се към корема. 

“Широко публикувано е мнението, че използването на въглехидрати на вечеря е по-вредно, в сравнение с закуска. Просто, тъй като в случай че хапнем нещо въглехидратно заран, денем поради по-високата физическа интензивност, глюкозата ще бъде употребена ”, изяснява доктор Мюсли. 

Експерименти обаче на тази тематика демонстрират, че не е наложително да се махат въглехидратите от вечерята. “Така че евентуално значимо е не времето, когато ядете въглехидрати, а продължителността, интервалът, през който не сте приемали въглехидрати. Т.е., в случай че за последно сте изяли нещо въглехидратно през вчерашния ден сутринта, то довечера организмът ще бъде подготвен за нова порция въглехидрат ”,  разяснява Майкъл Мюсли. 

  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР