Експериментът на Microsoft забавлява гостите на хотел в Ню ЙоркMicrosoft

...
Експериментът на Microsoft забавлява гостите на хотел в Ню ЙоркMicrosoft
Коментари Харесай

Изкуствен интелект импровизира с музиката на Бьорг

Експериментът на Microsoft забавлява гостите на хотел в Ню Йорк

Microsoft и Бьорк одобриха предизвикването да съчетаят изкуствения разсъдък и музиката
(снимка: Microsoft)

Какво се случва, в случай че комбинираме изкуствения разсъдък и творчеството на един от най-емблематичните музикални реализатори ? Резултатите от сходен опит са видни в хотел Sister City, Ню Йорк.

Изкуственият разсъдък към този момент е кадърен на доста неща. Такива технологии се употребяват в науката, потребителските устройства и доста други области. Любопитно е приложението на AI и в творчеството.

Microsoft и Бьорк (Björk), носителка на купата на най-емблематичния музикант от своето потомство, одобриха предизвикването да съчетаят изкуствения разсъдък и музиката.

Резултатите от тяхното съдействие могат да бъдат оценени в хотел Sister City в Ню Йорк. Видео, оповестено на уеб страницата на компанията, разкрива същността на необичайния план.

Изкуственият разсъдък на Microsoft основава музикално платно, формирано от хорови аранжименти на Бьорк. Музиката, изпълнявана във фоайето на хотел Sister City, отразява това, което камерата на системата – конфигурирана на покрива на хотела – вижда в небето.

AI реагира на другите типове облаци съгласно часа и времето, като даже взима поради и птиците, които летят пред камерата. Получената динамична комбинация е наречена Kórsafn.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР