Експериментално през септември и октомври ще има автобусна линия от

...
Експериментално през септември и октомври ще има автобусна линия от
Коментари Харесай

Временна автобусна линия от Националния исторически музей до Златните мостове през почивните дни

Експериментално през септември и октомври ще има автобусна линия от Националния исторически музей до Златните мостове на Витоша, която ще се движи през почивните дни. Решението е на комисията по превоз и туризъм към Столичния общински съвет.

Да се забрани изцяло придвижването на коли в почивните дни и да се даде различна опция на хората да се качват в планината. Това предложение дадоха от плана " Зелена София " на Столична община. Петко Анчев разясни:

" Ние молим за по-активния надзор това да се случва и при подобен ефикасен надзор несъмнено, би трябвало да бъдат задоволени потребностите на жителите да се придвижват в това разстояние и по тази причина ние предлагаме тази краткотрайна автобусна линия ".

Автобусите ще бъдат три и ще се движат на период от 30 минути. Първият ще потегля в 7.00 сутринта от Националния исторически музей, а последният - от " Златните мостове " в 18.05. Антон Деспотов шеф на Дирекция " Транспорт " в Центъра за градска подвижност: " Промяна на маршрута на автобусна линия 163, като се усилят бройките на колите. Ако е сполучлив, ще го въведем и за идната година за непрекъснато ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР