Експерименталният срок на нощния градски транспорт в столицата ще бъде

...
Експерименталният срок на нощния градски транспорт в столицата ще бъде
Коментари Харесай

София ще има нощен транспорт поне още година

Експерименталният период на нощния градски превоз в столицата ще бъде продължен с още 1 година, реши Столичният общински съвет през днешния ден. Четирите линии, които бяха пуснати пробно през април, са на загуба от 716 000 лева, стана ясно в транспортната комисия на СОС през вчерашния ден.

„ В последните месеци се вижда повишаване на пасажерите по линиите на нощния превоз, по тази причина желаеме да дадем още няколко месеца с цел да може тези данни да дадат първокласен и безапелационен резултат за настоящо положение и смяна в разписанието на нощния градски транспорт”, уточни пред bTV зам.-председателят на комисията Зафир Зарков.
София към този момент има нощен градски превоз Той потегля тъкмо в среднощ от площад "Александър Батенберг "
Той уточни, че общинарите желаят Центърът за градска подвижност (ЦГМ) да стартира да дава информация за натовареността на линиите, защото има констатации, че някои линии са натоварени, а други по-скоро не.

„ Имаме данни, че най-натоварена е линията от кв. „ Обеля “ до ж.к. „ Студентски град “. А съвсем толкоз натоварена е и линията „ Люлин – Младост 4”. Другите линии са много по-малко натоварени”, уточни Зарков.

Става въпрос за маршрутите от „ Овча Купел 2” до ж.к. „ Левски” и от „ Дружба 2” до „ Гоце Делчев”.

По информация на ЦГМ през нощният градски превоз са минали над 100 хиляди пасажери. Цената на билета за пътешестване в нощният градски превоз важи е 2лв, и важи за цялата вечер и за всички линии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР