Експерименталната ваксина срещу Covid-19 КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак

...
Експерименталната ваксина срещу Covid-19 КоронаВак на китайската фармацевтична компания Синовак
Коментари Харесай

Ваксината на китайската Синовак премина първите две фази на клиничните изпитания

Експерименталната ваксина против Covid-19 " КоронаВак " на китайската фармацевтична компания " Синовак Байотек " провокира бърза имунна реакция, само че равнището на антитела е по-малко, в сравнение с при хора, възстановили се от заболяването, заяви Ройтерс.

Първите две етапи от тестванията демонстрираха, че имунизацията е безвредна и провокира имунна реакция. Те не са пердназначени да правят оценка ефикасността ѝ, само че откривателите оповестиха, че " КоронаВак " може да обезпечи задоволителна отбрана въз основата на опита с други ваксини и данни от доклиничните тествания с макаци.

В тестванията са взели участие повече от 700 здрави доброволци. Резултатите от тях са оповестени в сп. " Лансет Инфекциозни заболявания ".

Резултатите от третата фаза на тестванията ще покажат дали имунизацията провокира задоволителна за отбрана имунна реакция. Такива тествания се организират в Индонезия, Бразилия и Турция.

" КоронаВек " е една от трите ваксини, употребявани в Китай върху стотици хиляди хора при ексклузивен режим. Тя е типичен инактивиран препарат с отслабена версия на вируса SARS-CoV-2. Съхранява се в ледник при температура от 2 до 8 градуса и остава постоянна до три години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР