Експериментален космически кораб за многократна употреба, изстрелян в орбита преди

...
Експериментален космически кораб за многократна употреба, изстрелян в орбита преди
Коментари Харесай

Първият китайски космически кораб за многократна употреба кацна след 2 дена в орбита

Експериментален галактически транспортен съд за многократна приложимост, изстрелян в орбита преди два дни от Китай, сполучливо се завърна на избраната площадка в неделя, отбелязвайки пробив, който може да докара до по-евтини двупосочни пътувания до космоса, заяви формалната китайска осведомителна организация Синхуа.

Мисията е била сполучлива, само че държавните медии към момента не са разгласили фотоси или видеозаписи от изстрелването и кацането на галактическия транспортен съд. Не бяха дадени детайлности за изпитваните технологии.

Китайските медии изобилстват от спекулации за галактическия транспортен съд, който някои коментатори съпоставят с X-37B на американските военновъздушни сили, самостоятелен галактически аероплан, изработен от Boeing, който може да остане в орбита за дълги интервали от време, преди да отлети назад за Земята самичък.

Преди три години Китай съобщи, че ще изстреля галактически транспортен съд през 2020 година, който може да лети като аероплан и ще бъде за многократна приложимост, увеличавайки честотата на изстрелванията и намалявайки разноските за задача.

Не е известно дали пробният галактически транспортен съд, изстрелян от Китай, е бил транспортен съд с неподвижно крило като американската галактическа совалка. Ако е сходен на X-37B, ще е с величина към една пета от галактическата совалка.

Китайският галактически транспортен съд е бил изстрелян в орбита в петък от Long March 2F, семейство ракети, които са транспортирали галактически кораби Шенжоу в орбита, както с екипажи, по този начин и безпилотни задачи през годините.

Китайски жител пътува независимо в Космоса за първи път през 2003 година на борда на Шенжоу.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР