Експеримент за млади предприемач: ученици от 4 столични училища имат

...
Експеримент за млади предприемач: ученици от 4 столични училища имат
Коментари Харесай

За 48 часа: Деца създават работещи бизнес идеи

Експеримент за млади бизнесмен: възпитаници от 4 столични учебни заведения имат два дни, с цел да стигнат до концепция, от която може да се сътвори действителен чисто нов бизнес, в неразработена до момента сфера.

Това е план, част от програмата за основаване на стартъп клубове в българските учебни заведения - " Тийниноватор ". Началото беше обещано от българския еврокомисар Мария Габриел.

Точно в 9 часа през днешния ден започва уикенда на концепциите в столичния „ София тех парк “. Ученици от 10 и 11 клас имаха право да показват по една концепция в границите на 60 секунди.
Светлана Савова, шеф Партньорства и връзки в „ Прознание “: Целта е за 48 часа децата да показват свои хрумвания и от концепция да я трансформират в задоволително безапелационно начинание и авансово развиване на нещата, с цел да може да се доразвие по-късно в същинска бизнес концепция. Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и общество: Тези младежи, които имат цифрови умения ще ни разрешат не цифровата промяна да оказва въздействие върху нашите привички по какъв начин пътуваме по какъв начин работим, а ние да сме тези, които задават посоката.  Какво е нужно за едно „ стартъп “ дружество? Какво е нужно за едно „ стартъп “ дружество?
В бизнеса главно е нужна еластичност, изясни Добромир Иванов от Българската стартъп асоциация. Той разясни, че има разлика сред започващ бизнес и остарял...

Дори и концепциите да се окажат незадоволително положителни, с цел да проработят, те са един добър опит за бъдещите бизнесмени.
Теодор, 32 СУ, 11 клас: Търсим проблем, търсим решението на дадени проблеми, това е цялото иноваторство, защото с цел да има концепция би трябвало да има проблем, който да го реши. Лилия, СМГ, 11 клас: Говорим ужасно доста за новите хрумвания по какъв начин биха могли да повлияят, имаше много забавни неща, множеството свързани с технологоията, защото много бързо се развива. Аз персонално съм човек на творчеството, не съм предполагала, че мога да измъкна такава информация от съучениците ми които се занимават с технологоии.
Българският еврокомисар Мария Габриел пожела триумф на бъдещите бизнесмени и ги увери, че те ще бъдат чути от Европа.

В случай, че самодейността се окаже сполучлива ще бъдат основани клубове за нови хрумвания и предприемачествои в други учебни заведения.
 Български възпитаници и студенти се състезават за най-обещаващ бизнес план Български възпитаници и студенти се състезават за най-обещаващ бизнес план
Български стартъп компании в битка за късмет да положат основите на сполучлив бизнес. Стотици младежи се включиха в десетото издание на предприемаческия ф...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР