Експеримент, с помощта на който семена на растения за салата

...
Експеримент, с помощта на който семена на растения за салата
Коментари Харесай

Вече е възможно да отгледаш салата на друга планета

Експеримент, благодарение на който семена на растения за салата бяха изпратени в космоса, даде вяра за бъдещо развъждане на храна на друга планета, съобщи организация Синхуа.

Ново изследване разкрива, че 2 кг семена са прекарали шест месеца на борда на Международната галактическа станция (МКС) с астронавта на Британската европейска галактическа организация Тим Пийк, като част от неговата задача „ Принципия “. Там семената са могли да всмукват до 100 пъти повече радиация, в сравнение с Земята, като са били подложени на интензивни трептения от напрежението и напрежението на галактическото пътешестване. Когато семената са върнати на Земята през 2016 година, 600 000 деца от учебни заведения и групи от цяла Англия са взели присъединяване в опит, подсилен от Британската галактическа организация, по засаждане и наблюдаване на растежа им, сравнявайки го с този на семената, останали на Земята.

Резултатите демонстрират, че въпреки галактическите семена да порастват по-бавно и да са по-чувствителни към стареене, те към момента са жизнеспособни.

“Това допуска, че би трябвало да е допустимо да се отглеждат растения в Космоса или на друга планета, с цел да се хранят хората ”, съобщи галактическата организация на Англия.

“Когато хората стартират да пътуват до Марс, те ще би трябвало да намерят способи да се хранят. Това проучване ни оказва помощ да разберем част от биологията на предпазване и поникване на семена, която ще бъде жизненоважна за бъдещите галактически задачи ”, сподели Пийк.

Д-р Джейк Чандлър от Роял Холоуей, който управлява проучването, съобщи: „ Транспортирането на висококачествени семена в космоса и оттатък него ще бъде от решаващо значение за развъждането на растения, които подкрепят човешкото проучване на космоса, Марс и други светове “.

Кралското градинарско общество (RHS) разпореди на 8 600 учебни заведения и групи в цяла Англия да вземат присъединяване в следеното изследване, като документират резултатите си, както самите учени го вършат.

“Експериментът отвори прозорец в галактическата биология и разреши на младежите да застанат отпред на новаторски проучвания. Вдъхновяването на ново потомство ботаници и биолози ще остане съществена точка в нашата задача да обогатим живота на всеки посредством растенията ”, сподели ръководителят на RHS Алана Кама.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР