Експанзията на Volkswagen в електрическата мобилност ще отвори нова бизнес

...
Експанзията на Volkswagen в електрическата мобилност ще отвори нова бизнес
Коментари Харесай

VW ще се конкурира с енергийните компании чрез батериите на електромобилите

Експанзията на Volkswagen в електрическата подвижност ще отвори нова бизнес опция за предпазване и ръководство на електрическата енергия. Така автоконцерна ще може да се конкурира с огромните енергийни компании, съобщи шефът на стратегическия отдел на VW Михаел Йост. Това съобщи Autoblog.

Батериите на електрическите автомобили могат да бъдат употребявани за стабилизиране на енергийната мрежа. Този развой може да се случи посредством зареждане на акумулаторните акумулатори във времена на ненужно доставяне и по-късна продажба на електрическа енергия в мрежата в моменти, когато доставките от възобновимите източници са ниски, сподели Йост.

" До 2025-а ние ще разполагаме с потенциал за предпазване на 350 гигаватчаса сила посредством нашия парк от електрически автомобили. Между 2025-а и 2030-а чакаме тази стойност да нарасне до 1 тераватчас. Това е повече сила, в сравнение с сега се генерира от всички водноелектрически централи в света. Можем да подсигуряваме, че съхраняването ѝ ще бъде нова сфера на активност ", изясни Йост пред публицисти в Берлин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР