Ексминистър на Сърбия започна репетиции в Оперетата. Небойша Брадич, който

...
Ексминистър на Сърбия започна репетиции в Оперетата. Небойша Брадич, който
Коментари Харесай

Ексминистър на Сърбия режисира в Оперетата

Ексминистър на Сърбия стартира подготовки в Оперетата. Небойша Брадич, който е отпред на културата в западната ни съседка от 2008-а до 2011-а, слага „ Цигулар на покрива ” - премиерата на паметния мюзикъл на Джери Бок е през януари 2020 година. Художник е Мирослав Табачки - създател на зрелищните декори на „ Фантомът на операта ”, костюмите са на Исидора Спасич – и двете дами са сънароднички на постановчика.  Диригент е Юли Дамянов, хореограф - Анна Пампулова. Участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Националния музикален спектакъл.

От премиерата си през 1964 година  „ Цигулар на покрива ” по либретото на Джоузеф Стейн и Шелдън Херник, основано върху повестта „ Млекарят Тевие ” на Шалом Алейхем, пленява милиони фенове по света. Това е втората му версия в родната Оперета. Първата е от 1993-а на Пламен Карталов с диригент Жул Леви и хореограф Маргарита Арнаудова.

Шефът на Оперетата Марияна Арсенова разяснява, че правата са изплатени като за  репертоарен театър, а не на правилото „ стаджоне ” – за поредност от поредни вечери, както се игра „ Фантомът на операта ”.

Небойша Брадич е сложил над 90 пиеси в театрите в Сърбия, Босна, Хърватия, Словения и Гърция. Режисирал е и доста опери, балети и мюзикъли - „ Норма ”, „ Кармен ”, „ Клетниците ”, „ Пролетно събуждане ”... Бил е шеф на театрите в Крушевац (1981 – 1996), Ателие 212 в Белград (1996-97), през 1997-1999-а е общоприет управител на Националния спектакъл в Белград. В момента е основен редактор на Програмата за изкуство и просвета на сръбската Броудкастинг корпорация.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР