Екскурзоводи готвят протести в три български града на 1 септември.

...
Екскурзоводи готвят протести в три български града на 1 септември.
Коментари Харесай

Екскурзоводи плашат с пореден протест на 1 септември

Екскурзоводи готвят митинги в три български града на 1 септември. Представителите на трите професионални организации у нас ще излязат по улиците на София, Варна и Бургас, а мотив е коронакризата, оставила без работа стотици хора.
От началото на пандемията и оповестеното изключително състояние в средата на месец март, екскурзоводите у нас са оставени без работа и приходи. Трите професионални организации са изпратили писмо до премиера Борисов, в което упорстват за незабавни стопански ограничения в помощ на засегнатите. Причината за настояването е фоктът, че извършените досега против с Министерството на туризма, както и това на труда и обществената политика, не са дали резултат.

Предложените до момента ограничения в туристическия отрасъл са неприложими, поради спецификата на упражняването на специалността – сезонно, от време на време, като самоосигуряващи се лица или на цивилен контракти, се показва в писмото.

Протестите на работещите в областта на туризма не стихват от няколко месеца.

Те се случиха на фона на антиправителствените митинги в страната, а с изключение на всичко пристигнаха и директно след обещаните 10 милиона лв., които министър председателят съобщи, че ще отпусне единствено ден по-рано.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР