Екскурзиите за Великден винаги са били най-хубавия начин да усетиш

...
Екскурзиите за Великден винаги са били най-хубавия начин да усетиш
Коментари Харесай

„Нирамар травел“ ще ви отведе за Великден на незабравим празник в Корфу или при мистериите на Метеорите

Екскурзиите за Великден постоянно са били най-хубавия метод да усетиш приближаването на пролетта и да се заредиш с сила. Още повече, когато отидеш на място, където Възкресението се уважава надълбоко и празниците за него са тържествени и изпълнени с антични и красиви обичаи.

За 8-ма поредна година „ Нирамар травел “ предлага екскурзия до остров Корфу за великденските празници. Тази изпитана дестинация ще ви води в хотел, който посреща гостите от България от самото си основаване и посреща групите с качествена услуга, храна и настаняване.



Великден на остров Корфу се празнуват по изключително церемониален и запаметяващ се метод, в чиято атмосфера се потапяш изцяло.

На Великата събота денем на острова има неповторим бит – в избран час да бият камбаните на всички църкви, а от балконите на къщите стартират да хвърчат глинени делви цялостни с вода. Местните имат вяра, че по този метод гонят отрицателната сила от вкъщи си,  изхвърлят всичко неприятно от отминалата година и пречистват дома си. Уличките и площадите на града се изпълват от духови оркестри, които омагьосват всички празнуващи с осъществяванията си.



Вечерта против Великден всички се събират на най- огромния площад в града, с цел да вземат присъединяване в тържествената литургия. Свещеникът я изнася от открита беседка в центъра на площад, а благословията му се чува из целия град. Малко преди среднощ от църквата „ Света Параскева “ се изнася Светлината – запалена свещ, от която всички взимат огън, с цел да възпламенят своите свещици. Който е видял гледката по какъв начин по улиците на островния град се разлива тази река от светлини, не може в никакъв случай да я не помни.

Точно в среднощ свещеникът провъзгласява Христовото Възкресение и небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на остарялата цитадела се заменят с искрящо бели, смъкват се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват.

Екскурзията включва 3 нощувки закуски и вечери, Празничен обяд в хотела с гръцки танци и стратегия. Една от най-впечатляващите детайлности е прясното цяло агне, което домакините ни изпичат на чеверме особено за групите на „ Нирамар травел “. Всички тържества в централната част на острова и всички прехвърляния по програмата се авансово планувани.  Великден в Корфу постоянно оставя незабравими мемоари и си заслужава да се изживее.

Другата стратегия, която „ Нирамар травел “  предлага за Великден в Гърция ще води зажаднелите за нови усещания пасажери до невероятните и магични Метеори .



Тази красива екскурзия включва незабравимите водопади в град Едеса, както и посещаване на гробницата на именития Филип Македонски, където ще научат всичко за бащата на Александър Велики.

На връх Великден ще можете да запалите свещичка на Метеорите – мистичните манастири , които са кацнали по върховете на величествени скали посред обширната Тесалия.

Екскурзията ни включва 2 нощувки със закуски в Паралия Катерини, по избор празнична великденска вечеря с стратегия в таверна, посещаване на водопадите Едеса, гробницата на Филип Македонски и несъмнено прелестния град Солун, където ви чака разходка с екскурзовод.



Екскурзията на „ Нирамар травел “ до прелестната Трансилвания по Великденските празници също не е за подценяване. Тази година програмата планува 2 нощувки/3 дни със закуски в прелестния град Брашов и опция за празнична великденска вечеря с доста въодушевление и музика. Хотелът е в центъра на пешеходната улица на града в характерен румънски жанр. В тези 3 дни необикновен и грамотен екскурзовод ще запознае пасажерите с  забавната румънска история, с легендите и обстоятелствата за граф Дракула. Приказният замък Пелеш, Синайския манастир, замъка на Дракула – всички те ще закрият очарователните си секрети пред клиентите на „ Нирамар травел “ . Румънската столица  Букурещ също е в маршрута и дава опция да да опитате прелестните румънски специалитети и многочислените типове бира.

И още една извънредно красива екскурзия предлага „ Нирамар травел “ за Великден. Тя е в Истанбул , който тъкмо тогава е превзет от Фестивала на лалетата .  Вечният град, съхраняващ едни от най-великите благосъстояния на християнството, ще ви омагьоса с своята цветна приказност. Всяка година през април, Истанбул цъфти и грее посипан в милиони лалета, които ви обкръжават от всякъде. В комбиниране с Великденските празници тази хубост оставя трайна диря в съзнанието.



Програмата включва 3 нощувки със закуски, посещаване на българската желязна черква „ Свети Стефан “ за великденската литургия, посещаване на огромните известни паркове Гюлхане и Емирган, които тогава ще са осеяни с лалета и още доста много красиви исторически места.



Посетете сайта  www.niramartravel.com  и ще откриете още доста благоприятни условия за очарователни пътувани до по-близки и по-далечни места.

Посетете и страницата на компанията във Facebook:   Niramar Travel

Варна 9000,бул. ген. Колев 64

тел: 0876/703 363,  0898/829 968, 052/607 166

 

* обява

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР