Екскурзиите и груповите посещения на туристически обекти са забранени на

...
Екскурзиите и груповите посещения на туристически обекти са забранени на
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването е забранило екскурзиите в България

Екскурзиите и груповите визити на туристически обекти са неразрешени на територията на България. Забраната на министъра на опазването на здравето не се отнася за екскурзиите и визитите в чужбина. Това се споделя в позиция на Министерството на здравеопазването до TravelNews по отношение на многочислените запитвания от туроператори дали могат да провеждат групи за на открито. Точният отговор на пресцентъра на министерството е:

“Заповедите на министъра на опазването на здравето, издадени на съображение член 63, алинея 4 от Закона за здравето, в това число и Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 година, вкарват противоепидемични ограничения, които са годни за територията на Република България. С оглед на това, т. I, 11 от Заповед № РД-01-626 от 27.10.2020 година, с която се разпорежда прекратяване организирането на екскурзии и групови визити на туристически обекти, не се отнася до организирането и провеждането на екскурзии в чужбина”.

Това значи, че туроператорите могат да вършат групи по автобусни стратегии зад граница. В момента само такива вървят главно до Турция, Сърбия и Северна Македония. Най-много се пътува до Истанбул и Одрин на пазар. Румъния и Гърция към този момент са под национална карантина.

“Заповедта на министъра е объркваща и некоректна”, съобщи Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници “Обединение бъдеще за туризма”. Самата тя поради заповедта е спряла автобусната си стратегия до Истанбул. Според Илиева е добре различен път здравните управляващи да се допитват до сектора, с цел да няма сходни конфузни обстановки и разнообразни тълкувания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР