Екскурзианти посрещнаха нощта на магистралата. Потърпевшите се оплакаха пред Нова

...
Екскурзианти посрещнаха нощта на магистралата. Потърпевшите се оплакаха пред Нова
Коментари Харесай

Туристи нощуваха на магистрала Струма

Екскурзианти посрещнаха нощта на автомагистралата. Потърпевшите се оплакаха пред Нова тв, че на връщане от екскурзия в Гърция, рейсът, с който пътували ненадейно спрял, тъй като му свършило горивото. Пътниците прекарали близо 4 часа по мрачно на автомагистрала "Струма ". Твърдят, че водачът източил гориво за себе си и по тази причина не съумели да стигнат до София.
308-те туристи потеглят от автогара „ Сердика” за Гърция. По време на престоя им в Гърция всичко е било обикновено.
„ На връщане, доста късно вечерта, към 22:30 ч. закъсахме на автомагистралата, след разклона за Дупница. Вътре имаше един водач и една екскурзоводка. Спряхме и стартира едно лутане. Разбрахме, че е свършило горивото на автобуса”, описа за „ Здравей, България” една от пътничките в рейса.
„ Не се следваше някакъв проект на държание, когато има някакъв проблем. Кой е задължен да каже на пасажерите, че има проблем и да има проект какво да направи. Изчезнаха и екскурзоводката, и водача, и по този начин към 15 минути”, описа друга пътничка от рейса.
Когато пасажерите вземат решение да потърсят помощ на телефон 112, им споделят да сложат светлоотразителния триъгълник. Такъв обаче се оказва, че липсва. А пасажерите се тормозили и от тъмнината вътре в рейса, защото водачът не пуснал светлините, с цел да не се изхаби акумулатора.
„ Ние, като туроператорска компания носим отговорност за нашите туристи. Същият рейс е бил плануван на идващия ден да пътува до Пампорово. И като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната компания, чийто рейс е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да уточни с пръст кой е виновен”, изясни за „ Здравей, България” Добромир Илиев, шеф на туристическата компания „ Глобал тур”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР