Екскметът на Смолян Данчо Киряков, който от два мандата е

...
Екскметът на Смолян Данчо Киряков, който от два мандата е
Коментари Харесай

Екскмет на Смолян стана председател на Общинския съвет

Екскметът на Смолян Данчо Киряков, който от два мандата е консултант от ГЕРБ, е новият ръководител на Общински съвет в Смолян, заяви кореспондeнтът на .
До избора му се стигна след предварително преустановяване на пълномощията на досегашния ръководител Димитър Кръстанов от Българска социалистическа партия. Предложението за това беше импортирано от групата общински съветници на партия ГЕРБ.
На постоянното съвещание на Общински съвет ръководителят на групата на Политическа партия ГЕРБ Ангел Безергянов показа претекстовете за предварителното преустановяване на пълномощията му.
Като цяло, аргументите за това са чести нарушавания на Правилника за работа на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация и Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.
В конкретика – погрешно оповестяване на решения на Общинския съвет; безмълвна приемливост към потреблението на обидни думи и изрази по адрес на управлението на общинската администрация и съветници; двоен стандарт по отношение на избрани тематики и групи общински съветници, значителен принос в поляризирането на Общинския съвет; липса на уместност към самите общински съветници.
Данчо Киряков беше определен с гласовете на 17 общински съветници след скрито гласоподаване. Той благодари на общинските съветници от ГЕРБ за номинацията и гласуваното му доверие. Новоизбраният ръководител на Общински съвет съобщи, че се надява на ползотворна работа в локалния парламент в интерес на всички поданици на община Смолян.
Данчо Киряков е приключил е „ Технология на машиностроенето” и по компетентност е машинен инженер. Работил е като управител в областта на индустриалната активност на високо-технологични артикули. От 1999 до 2003 година е бил за кмет на община Смолян. Има частен бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР