Ексклузивно разследване на CNN показва как хора се продават в

...
Ексклузивно разследване на CNN показва как хора се продават в
Коментари Харесай

КОШМАРНО: В Либия продават хора като роби за 800 долара

Ексклузивно следствие на CNN демонстрира по какъв начин хора се продават в иго в Либия за по 800 $. Бизнесът се управлява от банди, които дават обещание на бежанците безвреден път до Европа, а по-късно ги продават като плебеи.
Виктори е на 21 години, от Нигерия. На път за Европа е продаден в иго в Либия. След осем месеца съумява да избяга, с цел да стигне в център за депортация.

Единият от мъжете, чиято продажба е снимана с мобилен телефон, е към 20-годишен нигериец. Рекламиран за продажба като огромно и мощно момче, уместно за земеделска работа. Такъв е и Виктори.

"Човекът, който ме купи, ми върна моите пари. Карат те да платиш и да останеш към три месеца. Ако не, стартират да те бият”, споделя той, цитира НТ.

Всяка година стотици хиляди поданици на Африка минават граница с Либия. По-голяма част от бежанците са продали всичко, което имат, с цел да финансират пътуването си през Либия към Средиземно море. СNN са предали цялото си следствие на либийските управляващи, които са дали обещание подпомагане.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР