Ексклузивно пред БНТ - говори боец от кюрдските Сили за

...
Ексклузивно пред БНТ - говори боец от кюрдските Сили за
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Боец от кюрдските Сили за защита на народа

Ексклузивно пред Българска национална телевизия - приказва войник от кюрдските " Сили за отбрана на народа ", които се сражаваха с " Ислямска страна " в Северна Сирия, а в този момент и с Турция. Известни като " YPG ", кюрдските сили имаха сериозна роля в успеха над ислямския халифат и освободиха от джихадистите град Ракка.

1500 задгранични бойци от повече от 50 страни се сражаваха в редиците на кюрдско-арабската коалиция. С един от тях ви срещат Александър Марков и Недялко Данов.

Клаудио Локатели, войник за " Сирийските сили за отбрана на народа " (YPG): Загубих неколцина другари в Сирия. Те умряха, правейки каквото е положително за света. Най-добрият от тях почина в първите дни на борбата за Ракка: детонация от РПГ откъсна краката му.
Клаудио Локатели е италианец на 32 години. Като публицист на свободна процедура отразява войната в Сирия от 2015 година Две години по-късно става войник в редиците на кюрдските " Сили за отбрана на народа ".
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Край турския град Диарбекир посетих бежански лагер, цялостен с язиди. Там имаше единствено мъже и момчета. Попитах " Защо? " и ми дадоха отговор, че множеството дами са пленени от Ислямска страна и са превърнати в секс робини. Видяното там преля чашата.
За него " Ислямска страна " е и срещу всевъзможни естествени човешки полезности. Така идва февруари 2017 година
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Решението да отида да се боря на бойното поле в Сирия с кюрдите ми лиши 2,5 години. Точно в този миг стартира огромната борба за Ракка - столицата на Ислямска страна. Когато отиваш на война, не смяташ, че ще се върнеш жив. Аз бях късметлия. Според мен, когато решиш да жертваш живота си, би трябвало да го направиш при оптималната цена и с оптималната изгода за другите.
Клаудио минава едномесечен подготвителен курс на секретно място.
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Всички задгранични бойци в Сирия минават подготвителни курсове при кюрдите. Обучават да боравиш с " Калашников ", РПГ, гранати, леко стрелково оръжие, тактичност на разузнаване, нахлуване, защита. Всички аспекти на партизанската война.
Следва освобождението на столицата на Ислямска страна - Ракка.
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Ракка беше цялостна каша. Всички елементи на града бяха сринати, биехме се измежду отломките и разрушените здания. Атакувахме позициите на Ислямска страна нощем, през деня различен батальон застъпваше на фронтовата линия, а ние се връщахме в базата. Повярвайте ми: първоначално не печелехме. Загубих неколцина другари в Ракка незабавно.
Гледките в Ракка са ужасяващи.
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Бойците на " Ислямска страна " започнаха да обстрелват позицията ни с РПГ-та. Един от командирите ни беше прострелян. Вдигнах го, притиснах раната от патрон на гърдите му, ревизирах за изходна дупка на гърба, превързах ръката му и започнах да приказвам с него. След два часа той умря в ръцете ми. Започна да вдишва въздух по неконтролиран метод, очите му блокираха и просто застина неподвижно.
Клаудио е един от 1500-те непознати бойци, сражаващи се на страната на кюрдите в Северна Сирия. Сред тях имало и българин. През октомври 2017 година войната за Клаудио завършва. Връща се в Европа, където службите незабавно влизат в контакт с него. Следва съдействие със специфичните служби, книга, обиколки из Европа и популярност. Сега турската атака, съгласно него, ще възроди Ислямска страна.
Клаудио Локатели, войник за Сирийските сили за отбрана на народа (YPG): Ситуацията в този момент е доста сложна, тъй като турското държавно управление реши да нахлуе и унищожи всичко, което беше реализирано през последните 2 години. Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкоз доста за света. Дадохме над 100 000 жертви и мъченици. Хората умираха и умират, с цел да победят халифата на Ислямска страна.
Още от изявлението очаквайте в понеделник - 21 октомври, в Сутрешния блок на Българска национална телевизия!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР