Ексклузивите за PlayStation не излизат толкова начесто и обикновено разработката

...
Ексклузивите за PlayStation не излизат толкова начесто и обикновено разработката
Коментари Харесай

Шон Лейдън за спазването на срокове и екосистемата на PlayStation

Ексклузивите за PlayStation не излизат толкоз нагъсто и нормално създаването им лишава значително време (само си помислете за The Last Guardian), само че когато това стане, на бял свят се появява първокласен артикул, изкусен до точност. Неведнъж разработчици са говорили за положителното отношение и самообладание, което Sony демонстрира към тях и това се е откроило като запазена марка в отношението компания – студиа през годините. За последно, положителни думи в тази посока чухме не от кого да е, а от Дейвид Кейдж, който със своето студио Quantic Dream работи дълги години със Sony, представяйки качествени планове, като Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls и Heavy Rain.

За това отношение и за гоненето на периоди приказва и тази седмица шефът на Sony Worldwide Studios Шон Лейдън. Както знаете в последните години, нееднократно ставаме очевидци на неточности – видеоигри, чието излизане е форсирано – поради вмъкването им в съответен фискален интервал, поради празничния сезон или просто тъй като хората с парите са решили, че по този начин желаят. В резултат на това, нерядко излиза една счупена игра, а по-късно едно „ кърпене “ и пачване, гневни геймъри, кавги (и не става дума единствено за Fallout 76). А повода постоянно е една – издателят.

Лейдън признава, че крайните периоди са значими за Sony, само че те не са всичко и постоянно креативните решения са с преимущество пред тях. А в края се получава по този начин, че резултатът от едно такова закъснение, компенсира чакането.

„ Знаете ли, ние сме в тази игра към този момент 25 години. И считам, че разбираме по-добре силата на това да дадеш късмет на творчеството, да можеш да общуваш намерено с обособените хора или с екипите, които имат избрана визия за играта, която желаят да създадат “, споделя Лейдън в изявление за Business Insider.

„ Крайните периоди са значими, само че те не са цел сами по себе си. Срокове, достигнати върхови достижения – това са способи да измериш своя напредък в траектория. Те са просто контролни точки. Постигаме ли нужното равнище на художествено качество? Ако историята работи, кои са ѝ мощните страни? Изпълнени ли са анимациите? И нерядко, в случай че усетим, че е нужно да прекараме малко повече време в една от тези категории, ние сме си оставили малка врата и сме се подготвили да преместим датата на излизане, в случай че това ще е в услуга на постигането на по-добър резултат “, прибавя той.

„ И да, знам, че в гейм кръговете, хората усещат отчаяние, когато схванат за закъснение на продукта: „ Ей! Какво значи това, че я местите с 30 дни, 60 или 90 дни? “. Но един път пуснали играта на пазара всеки си споделя: „ О, Боже мой, толкоз се веселя, че го направихте “, тъй като единствения метод да отговорим на това отчаяние е да доставим един изумителен резултат “, обобщава Лейдън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР