Ексклузивен запис от охранителна камера показва хладилният камион „Скания“ с

...
Ексклузивен запис от охранителна камера показва хладилният камион „Скания“ с
Коментари Харесай

Ексклузивно ВИДЕО с камиона-ковчег минути преди намирането на 39-те трупа

Ексклузивен запис от охранителна камера демонстрира хладилният камион „ Скания “ с 39 натрупа в него да минава по шосе в индустриалния парк на град Грейс. Кадрите са снимани 30 минути преди камионът да бъде открит от екипи на незабавна помощ, оповестява „ Дейли Мейл “.

Така отпада версията, че камионът е прокиснал в парка четири дни след идването си от Уелс.

Както БЛИЦ заяви, коли за спешна помощ са пристигнали на мястото и са разкрили злокобната находка в индустриалния парк Уотърглейдс в Есекс, Англия , в 1.40 ч. сутринта локално време.



Контейнерът на камиона бил замразен, което значи, че пасажерите в него били замръзнали до гибел, пробвайки се да стигнат до Англия през Ирландия.

От полицията оповестиха, че камионът е с българска регистрация, само че към момента не могат да кажат каква е националността на 39-те жертви.



Според ирландски медии, контейнерът, в който са открити телата, е бил закачен към камиона в Белфаст, Северна Ирландия и по-късно се е отправил към Дъблин, столицата на Република Ирландия.

На пристанището се е качил на ферибот без закъснение и е влезнал във Англия през Холихед в Уелс. Оттам се е отправил към Есекс, където е открит.

В английския парламент по тематиката се изрече и вътрешният министър Прити Пател, съгласно която има „ степен на проведена престъпност “. На този стадий тя не можа да заяви повече елементи.



От българското външно министерство потвърдиха, че камионът е бил регистриран в България от компания, благосъстоятелност на ирландска гражданка.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР