Екшън в ПловдивПолицай бил принуден да счупи с камък стъкло

...
Екшън в ПловдивПолицай бил принуден да счупи с камък стъкло
Коментари Харесай

Дрогиран едва не уби хора в двор на КАТ

Екшън в Пловдив
Полицай бил заставен да счупи с камък стъкло на колата на водача дезертьор, с цел да го арестува

49-годишният компютърен експерт имал 63 акта и 47 фиша

Имал условна присъда

Дрогиран водач едвам не умъртви десетки хора в двора на КАТ-Пловдив, откакто се опита да избяга от полицейска инспекция. 49-годишният компютърен експерт Александър П. отишъл във вторник следобяд до “Пътна полиция” да възвърне регистрацията на автомобила си. Служител на гишето обаче вижда, че водачът се държи несъответстващо. Проверка посочила, че книжката му е отнета и незабавно били предизвестени пътните служители на реда в региона. Мъжът напуснал администрацията на КАТ и се качил в автомобила си “Тойота”. Униформени му поискали документите, само че той отказал и дал газ.

Започнал да кара лудо по паркинга, като заплашил живота на жителите, които чакали там. Полицаи блокирали изхода и Александър П. се опитал несполучливо да излезе през бетонни саксии. След това се заключил в тойотата и почнал да крещи, че ще постави завършек на живота си. Един от катаджиите взел камък, счупил стъклото на колата и го извадил от колата.



Полицай бил заставен да счупи с камък стъкло на колата на водача дезертьор, с цел да го арестува.

Проверка посочила, че арестуваният има 63 акта със съответните наказателни постановления и още 47 фиша за превишена скорост. След като е задържан, са му направени проби за алкохол и опиати. Тестът за алкохол е негативен, а този за опиати е реагирал на амфетамин. Номерата на тойотата били свалени през февруари, когато водачът е хванат да кара пийнал. В деня, в който наказването изтекло, той отишъл в КАТ, с цел да пререгистрира автомобила. След екшъна във вторник номерата му още веднъж са свалени. Мъжът е залавян два пъти да кара под влияние на алкохол - през 2018 и 2022 година. Той е наказан условно и е с отнета брошура.

“Изразявам признателност на чиновниците от Пътна полиция, които са съумели да задържат нарушителя и са съумели да предотвратят възможни жертви и материални щети”, съобщи представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

“Решението на сътрудника да счупи стъклото е вярно. Имало е риск за хората, които са били на територията на паркинга на КАТ. Там е имало 50-60 души. Полицаите са предизвестили хората и с помощта на това, че изходът е бил затапен, нарушителят е спрял в саксиите”, разяснява началникът на Пътна полиция Йордан Милушев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР