Екшън, космос и драма - застъпени в Дни на руското

...
Екшън, космос и драма - застъпени в Дни на руското
Коментари Харесай

Екшън, космос и драма - застъпени в Дни на руското кино

Екшън, космос и драма - застъпени в Дни на съветското кино
От през днешния ден до 30 август в София и Варна се организират Дни на съветското кино. Новите филми ще се прожектират в столичния Руски културно-информационен център и във Фестивалния конгресен център на морската столица, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Черна комедия, екшън, галактическа тема, драма са жанровете, които може да се видят през идната седмица, означи ръководителят на отдел „ Кино “ в Руския културно-информационен център Владимир Ястреба.

Специални посетители тази година са кинорежисьорът и сценарист Кирил Плетньов, режисьорът Николай Хомерики и неговата брачна половинка Анастасия, която също е актриса, композиторът Дмитрий Носков, режисьорът Иван Твердовски.

В програмата на прожекциите влизат актуалните съветски филми: „ Салют-7 ” на режисьора Клим Шипенко, „ Блокбастер ” на режисьора Наташа Тюлпанова, „ Нашествието ” на Федор Бондарчук, „ Селфи ” на режисьора Николай Хомерики, „ Подхвърлен ” на Иван И. Твердовский, „ Давай! ” на Кирил Плетньов и „ Монах и дявол ” на Николай Достал.
 На фотографията: режисьорът Кирил Плетньов На фотографията: режисьорът Кирил Плетньов / БГНЕС
Роденият през 1979 година в Харков сценичен и кино режисьор Кирил Плетньов показа, че България е неразривно обвързвана с неговото детство. Още 11-годишен посетил нашата страна, която е първата зад граница. Спомня си за прекараните мигове в Стара Загора, Поморие, Бургас и Варна, за дъвките „ Идеал ”. „ Когато ми предложиха, доста ми стана прелестно и се съгласих още веднъж да видя тази атмосфера. Този път няма да е по крайбрежието, а в София ”.

При моя дебют тук акцентирам на късометражните филми. Избрах този род, тъй като това беше дипломната ми работа. Работих взаимно с актрисата Инга Оболдина, хареса ми работата и взех решение да напиша сюжет. Като сюжет взех претекстове от Англия и в Русия, по този начин се роди сюжетът на „ Давай “. Честна и разстърсваща история за това, че животът е цялостен с благоприятни условия, само че всичко си има цена, описа Кирил Плетньов. Интересен миг в музикалната част на кино лентата е, че феновете могат още веднъж да чуят фрагменти от остарелия химн на Съветския съюз.

Запитан каква е неговата прогноза за развиването на киното, той показа, че Русия следва международните трендове, а в последно време големи средства се влагат в производството на къси уеб сериали.

Кино фестивалът се осъществя в границите на интернационалното културно съдействие в региона на киното сред Руската Федерация и Република България/ БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР