Ексгаджето на Златка Райкова се изкъпа във водите на река

...
Ексгаджето на Златка Райкова се изкъпа във водите на река
Коментари Харесай

Бившият На Златка Райкова Стана Хаджия

Ексгаджето на Златка Райкова се изкъпа във водите на река Йордан и стана хаджия. ММА боецът мина по стъпките на Христос в Светите земи на Йерусалим, с цел да получи почетната купа.

Подобно на сегашния мъж на моделката Благо Георгиев, спортистът също е извънредно религиозен. По време на пътешествието си до Израел той бе посещаван от своя нравствен гуру Станислав Недков-Стъки.

Двамата започнаха поклонническо пътешестване, което от дълго време били възнамерявали. Най-емоционалния миг за двамата новоизпечени хаджии се оказало къпането във водите на река Йордан.

Освен това двамата посетили и мястото, където се е покръсти Христос, а настрана от това посетили и храма “Рождество Христово” повдигнат от майката на император Константин, Елена, върху мястото, където се е намирал родния дом на Исус.

“Всеки православен християнин би трябвало да се допре до родното място на Исус, до гроба, до река Йордан. Не мога да опиша с думи претърпяното. Прибрах се с спомагателни сили. Още по-смирен”, споделя с неспокойствие Георги Валентинов, написа “България днес”.

Духовно прояснение Валентинов получава след срещата си със брачна половинка на Юлияна Дончева. Стъки е индивидът, който му отваря очите за силата на Божието слово и на вярата. Оттогава той прецизно извършва завета на учителя си и до момента постоянно е печелил от това.

Вярата оказва помощ извънредно доста и в кариерата на 26-годишния старозагорец. Той едвам съумява да завоюва шест от първите си девет мача. По това време едвам стъпва в черква, само че когато стартира да следва Божията заръка, всичко се трансформира. Записва серия от 12 следващи триумфа, която го извежда до контракт с влиятелна задгранична ММА верига. И от този момент триумфът го следва на всички места.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР