Екотревожността, свързана с климатичните промени, се превръща в проблем за

...
Екотревожността, свързана с климатичните промени, се превръща в проблем за
Коментари Харесай

Младите хора са засегнати от нов тип психичен проблем

Екотревожността, обвързвана с климатичните промени, се трансформира в проблем за психологичното здраве на младежите. Това се твърди изследване, показано в Европейския парламент. 37% от запитаните изпитват боязън от климатичните промени и последствията от тях.

Екотревожността е част от група нови тревожни разстройства, разясни пред БНР доктор Иво Чакмаков, медицински шеф на интернационалната фармацевтична компания " Анджелини фарма ", която е съорганизатор на изследването.

Класическото разбиране за тревожните и депресивните разстройства е, че те съставляват посттравматичен синдром, развиват се след отключващ фактор. Днес вече приказваме за предтравматични стресови разстройства, при които става дума за още неслучили се, идни събития, посочи той.

Не е нужно човек да бъде директен очевидец или да е претърпял някакво рисково събитие. Достатъчна е осведомителната утоленост, посочи Чакмаков. По думите му по този начин естествена лятна стихия може да бъде възприемана като рисково климатично събитие, формиращо обезпокоително положение.

Съвременният човек живее в положение на поликриза, означи експертът.

По 54 измерителя за оценка на менталното богатство ние сме в златната среда, акцентира доктор Чакмаков. Според него това е " добре като изходна позиция ", " имаме прелестно готови експерти, само че обезпечаването с финанси е спирачка ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР