Екотакса води до повишението на дизела и бензинаПопулярността на Еманюел

...
Екотакса води до повишението на дизела и бензинаПопулярността на Еманюел
Коментари Харесай

Ново дъно за рейтинга на Макрон

Екотакса води до покачването на дизела и бензина


Популярността на Еманюел Макрон доближи една от най-ниските си точки, съгласно ново изследване оповестено в неделя – ден откакто огромни митинги в цяла Франция демонстрираха за следващ път възходящото неодобрение от президента на страната, съобщи Ройтерс. Едва 25 на 100 от близо 2000 интервюирани от института Ифоп сред 9 и 17 ноември декларират, че са задоволени от Макрон – с 4 пункта по-малко от предишния месец.

Досега най-ниското равнище на известност на президента, който пое поста преди 18 месеца, е било 21%. Недоволството от кабинета му е поради промени на пазара на труда и скандал с някогашния му телохранител. А наложеното нарастване на цените на горивата – с 2,9 цента на бензина и с 6,5 на дизела от 1 януари 2019 година, изкара в събота на улиците в страната към 288 000 души. В конфликти с полицията пострадаха над 400 души, 14 от които съществено. Една жена е починала в пътно-транспортен случай по време на митинг, заяви през вчерашния ден вътрешният министър Кристоф Кастанер. Над 150 души са арестуваните.

Освен нарастването на цените на петрола на международните пазари, повишението на цените на горивата във Франция се дължи и на по-високия налог за битка с нездравословните излъчвания. “Нуждаем се от лостове за битка с климатичните промени ”, отбрани решението екоминистърът Франсоа дьо Рюжи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР