Eкоплажът Корал потъна в боклуци в разгара на лятото. Според

...
Eкоплажът Корал потъна в боклуци в разгара на лятото. Според
Коментари Харесай

Екоплажът "Корал" потъна в боклуци

Eкоплажът " Корал " потъна в отпадъци в разгара на лятото. Според туристите сметта не е събирана от месеци и се притесняват от разпространяването на болести.

Контейнерът покрай пътеката, която води към плажа, както и другите два, преливат от отпадъци.

Заради оградата, която опасва цялото пространство зад плажа, коли на сметопочистващата компания не са влизали до там.

Като плаж за природосъобразен туризъм, „ Корал” не е охранителен. Няма и кошчета за боклуци на пясъка.

От Сдружение " Да запазим Корал " алармират институциите.

" Преди 10 дни персонално подадох сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, откъдето споделиха, че са пристигнали на инспекция – както виждаме това нещо продължава, към този момент се е трансформирало в едно нерегламентирано бунище ", сподели Атанас Русев от Сдружение " Да запазим Корал ":

" Регионалната ревизия не е получавала до днешна дата сигнал за замърсяване на плаж „ Корал” от отпадъци, само че в случай че това е фактически по този начин, още при започване на идната седмица ще създадем наставление на общината за разчистване ", съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Тонка Атанасова.

От община Царево изясняват, че контейнерите непозволено са преместени зад оградата от плажуващи.

Поредният проблем с екоплаж „ Корал” идва в миг, в който Министерството на туризма предлага нова категоризация на плажните линии.

След разпределението би трябвало да е ясно какви услуги наложително би трябвало да предлага мястото за посетителите. Златни пясъци да вземем за пример ще попадне в групата курортни плажове.

" Нормално е да има групиране на плажовете, на база на което да се образуват към този момент услугите, които се оферират на самите туристи ", сподели Борис Киров, прокурист на компанията концесионер на Златни пясъци.

Категорията на плажовете ще зависи още от близостта им до град или курорт, естествените дадености, особеностите на морското дъно, и ще въздейства върху концесионната такса.

На „ Корал” в средата на август няма и спасители. От Областната администрация обясниха, че процедурата по наемането им се е забавила и водното избавяне на екоплажовете ще бъде обезпечено от идващия уикенд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР