Екоминистерството отнема разрешителното на ТЕЦ Бобов дол за изгаряне на

...
Екоминистерството отнема разрешителното на ТЕЦ Бобов дол за изгаряне на
Коментари Харесай

Затварят една от мощностите на ТЕЦ Бобов дол

Екоминистерството лишава разрешителното на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " за изгаряне на боклуци. Министър Емил Димитров изясни, че в предприятието е открито, че се изгарят боклуци, за които нямат позволение.

Бобов Дол

Според екоминистъра другият проблем е, че инвестицията във филтри не е довършена, макар че ТЕЦ-ът е имал периоди, в които би трябвало да построи напълно филтърната апаратура.

При инспекция предходната седмица от предприятието твърдели, че горят единствено позволени боклуци, само че посредством системата за видеонаблюдение е било потвърдено, че това не е по този начин.
Емил Димитров, министър на околната среда и водите: Изчакаха няколко дни, откакто аз учтиво ги помолих да преустановят мощностите, за които нямат филтри - не са довършени по този начин, както са в комплексното позволение. Те бяха на друго мнение. Превъртяхме записите и се оказа, че са траяли да изгарят боклуци - не нездравословни боклуци, не рискови боклуци, не застрашаващи природата и популацията, само че боклуци, които не попадат в тяхното сложно позволение.  Екоминистърът даде 3 месеца на Топлоелектрическа централа Екоминистърът даде 3 месеца на Топлоелектрическа централа "Бобов дол " да лицензира инсталациите си
След изненадващата инспекция в Топлоелектрическа централа "Бобов дол " нощес, през днешния ден министърът на околната среда и водите Емил Димитров даде период от 3 месеца на електроцентрала...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР