Екоминистерството обмисля да затегне правилата за продажба на въглища и

...
Екоминистерството обмисля да затегне правилата за продажба на въглища и
Коментари Харесай

За по-чист въздух: Екоминистерството затяга правилата за материалите за битови нужди

Екоминистерството обмисля да затегне разпоредбите за продажба на въглища и брикети в името на чистия въздух. Във ведомството приготвят разпоредба, която позволява за битови потребности единствено качествени материали с по-ниско наличие на сяра и пепел.

Идеята се е появявала неведнъж през годините, само че по този начин и не е осъществена, разяснява Nova.

Друга концепция за по-чист въздух идва от транспортната сфера. Вместо местни сървъри в пунктовете за годишните механически прегледи, би трябвало да се сътвори директна връзка с обща електронна система.

В началото на годината от „ Пътната полиция “ оповестиха, че ще ревизират колите с газ анализатори. Ако колите надвишават еконормите, ще ги стопират от придвижване.

"Това, което ние в този момент вършим, е на база проучвания, е да въвведем условия за наличие на пепел в горивата, тъй като е открита връзка сред това какво излиза през комина на хора и какво е наличието на пепел във въглищата ", разяснява Иван Ангелов от Министерството на околната среда и водите.

"Пунктовете в в този момент настоящата си система имат местни сървъри, които ще бъдат отстранени и на тяхно място се основава една директна връзка с електронна система, която основава по-качествен надзор и неспособност да бъдат измерванията на измервателните уреди при техническите прегледи. Ние покачваме контрола на метода на подаване на информация, това е ", разясни Любомир Тодоров от ИА "Автомобилна администрация ".

Осъдиха Полша поради мръсния въздух

Европейски Съюз съди Германия и още пет страни за замърсен въздух

В студиото на Nova гостува Петър Киров от „ ЕърБГ”. Той съобщи, че не може да се каже дали има главен фактор за замърсяването на въздуха.

„ Всички неща съставляват комплекс от замърсители и би трябвало войната против замърсяването с фини прахови частици да се води на всички фронтове”, сподели той.

Той изрази песимизъм по отношение на реализацията на концепцията за по-качествени първични материали за горене за у дома.

„ Едва ли, тъй като през миналата година доста неща се споделиха, че ще бъдат направени, само че в сегашния миг нямаме нито един план осъществен до края”, съобщи той.

Експертът акцентира, че потреблението на качествени горива е значимо, само че също по този начин има значение и това къде ще се горят, по какъв начин ще се горят и на какви печки ще се употребяват.



95% в света са подложени на замърсен въздух, един от трима диша отрова от семействата

Глоби до 140 000 лева за обгазяването в Бургас

Софиянци и русенци излизат на митинг против мръсния въздух

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР