Екоминистърът Нено Димов ще бъде съветван от БАН и университетите.

...
Екоминистърът Нено Димов ще бъде съветван от БАН и университетите.
Коментари Харесай

Екоминистърът ще бъде съветван от 26 учени за управленските си политики


Екоминистърът Нено Димов ще бъде съветван от Българска академия на науките и университетите. Снимка: БГНЕС

Съвет от 26 представители на научната общественост и университетските среди от цялата страна ще поучава министъра на околната среда и водите в провеждането на държавната политика по ръководство и запазване на околната среда, оповестиха от екоминистерството в четвъртък.

За присъединяване в самостоятелния съвещателен орган са поканен ръководители на звена от упълномощени висши учебни заведения и от Българската академия на науките. Учредителното заседание е планувано за петък – 19 януари.

Целта на сформирането на този съвет е забележителното усилване на връзките на науката с държавните органи и обществото като цяло, с цел да бъдат изпълнени задачите от управническата стратегия на държавното управление по приоритет " Устойчива политика за здравословна околна среда “, показват от ековедомството.

В бъдещите си съвещания по съответни тематики ще могат да бъдат канени и други представители на научни екипи със познания и опит по съответната тематика, с цел да бъдат вложени капацитетът и компетенциите на максимален брой представители на научната общественост в България.

Съветът ще заседава по настоящи тематики от национално и районно значение, по които ще предлага мнения и разбори за взимане на осведомени управнически решения и повишение на публичната осведоменост за научните аспекти на всеки обособен проблем, обвързван с опазването на околната среда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР