Екоминистърът и зам. главен прокурор Пиронева ще проверят склад със

...
Екоминистърът и зам. главен прокурор Пиронева ще проверят склад със
Коментари Харесай

Екоминистърът проверява днес склад с 24 тона опасни пестициди край Варна

 Екоминистърът и зам. основен прокурор Пиронева ще ревизират склад със остарели пестициди край село Неофит Рилски, оповестиха за Varna24.bg от Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.  

Във връзка с предписание на Върховна административна прокуратура за осъществяване на инспекции по отношение на нерегламентирано предпазване на негодни за приложимост препарати за растителна отбрана, министърът на околната среда и водите и зам. основен прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева  през днешния ден ще ревизират на място склад с рисково предпазване на над 24 тона пестициди с пропаднал покрив и повредени стени. Обектът се намира наоколо до  с. Неофит Рилски, община Ветрино, област Варна.

Складът е тестван и оценен от Регионална инспекция за опазване на околната среда като високо рисков, в осъществяване на наредбите на ВАП от 29.07.2020 година и заповед на министър Димитров, според която дотук са тествани 225 склада на територията на цялата страна. От тях все още 37 склада са избрани като рискови по повод местоположението им по отношение на водни обекти, заплаха от заливане и положение на структурата, евентуалната заплаха от замърсяване на повърхностните, подземните води и почви. Проверките не престават по подадени сигнали от кметове на общини и регионални шефове.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР