Екоминистърът Емил Димитров- Ревизоро е открил нарушения в изпълнението на

...
Екоминистърът Емил Димитров- Ревизоро е открил нарушения в изпълнението на
Коментари Харесай

Ревизоро откри нарушения в проекта за Рилските езера

Екоминистърът Емил Димитров- Ревизоро е разкрил нарушавания в осъществяването на плана за реновиране на пътеките в парк " Рила ", водещи до Седемте рилски езера. Фирмата реализатор ще бъде глобена, а на премиера Бойко Борисов ще бъде показан отчет от инспекцията. Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите в сряда по здрач, откакто сутринта по време на съвещанието на Министерския съвет Борисов и Димитров влязоха в спор по отношение на дейностите в предпазената територия.

От ведомството обаче не оповестяват какви тъкмо са откритите нередности в плана на обща стойност 12 млн. лева, който се финансира с 10.2 млн. лева от европейските фондове. От общата стойност 3 млн. лева са за реновирането на пътеките, което провокира публичен скандал поради наличието на екскаватор край езерото Бъбрека, разширението им и посипването им с трошляк

" Радвам се, че го няма багерът тук и ги няма камионите, за мен те не са си свършили добре работата Мен в случай че питата, би трябвало въобще да ги махнем, в случай че ще го вършат по този начин. По-добре да не го вършат, въпреки това, ние в никакъв случай към този момент няма да получим пари от Европейски Съюз ", сподели Димитров пред публицисти, качили се с него на инспекцията.

" По целия свят пътеките са с филц и по целия свят има пътечки с мостчета и парапети. Така е утвърден планът през 2014 година. На мен не ми харесва да употребяват техника. Иначе това да ги ограничиш в една алея и да им кажеш " апелирам ви, пазете природата, не стъпвайте вляво, вдясно, има построена пътека, както във всички естествени паркове в света... Това не е технология за пръв път единствено в България, единствено тук. Това е технология, която е утвърдена още преди време. Имало е работни групи, разисквания...всички са се произнесли и са го одобрили. Мен ме тормози, че горе и с джипки са се качвали и би трябвало да го изговорим с полицията да не се позволява. На мен не ми хареса да виждам трактори и багери горе. И никой не ги е карал да се качват горе. Те ще бъдат санкционирани ", добави Димитров, представен от БНР.

Ревизоро: Няма скандал с премиера
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР