Екоминистърът Емил Димитров направи интересно сравнение между политиката и язовирите.

...
Екоминистърът Емил Димитров направи интересно сравнение между политиката и язовирите.
Коментари Харесай

Ревизоро: В момента е пълно с родолюбци, обичащи камъни, павета, ковчези

Екоминистърът Емил Димитров направи забавно съпоставяне сред политиката и язовирите.

„ Политическата конюнктура е както в язовирите в България – динамична, бързопроменяща се, от време на време изнервяща.

Но въпреки всичко аз съм назначен за екоминистър, а не за Нострадамус или гадателка.

Някой беше споделил, че не е задоволително да обичаш родината си, а би трябвало и да работиш за нея. В момента е цялостно с родолюбци – хора, които обичат павета, вода, ковчези, камъни. От толкоз родолюбци за мен не остана нищо, с изключение на да работя по малко. Занимавам се с настоящи задания, върша салдото на язовирите за идната година, тъй като трета-четвърта, а в миналото и пета година няма превалявания “, сподели Емил Димитров в ефира на " Здравей, България " по „ Нова телевизия “.

„ Един язовир, в случай че пет години не се цялостни, най-после се изпразва. Един мандат като мине четири години по конституция има избори, и идва идващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, от време на време и бързо се пълнят. Може би има нещо общо с политиката. Интересното е, че аз би трябвало да предвидя за цялата последваща година какво да вършим, а в това време не знам докога ще съм министър. Но идващият човек би трябвало да има небосвод пред себе си “, безапелационен е Ревизоро.

Той бе запитан и дали знае за отпуснати плажове на Веселин Марешки в подмяна на поддръжка за препоръчаната от ГЕРБ нова конституция. „ И да е търгувано, както вие се пробвате да го изкарате, не е станало с мое познание. Трябва да питате господин Марешки.

Такъв въпрос не е поставян в Министерския съвет. И на мен постоянно ми се случва в министерството: „ Ако сключите контракт с този, да знаете, че той е доста неприятен човек, в случай че не сключите контракт, значи вие сте доста неприятен човек “. Труден е салдото, както при язовирите. Даваш на всички, и най-после този, който е с рибата остава неудовлетворен. Непрекъснато ми се постанова да разделям 100 на три по 50. Тоест 100 милиона кубика, а от три места желаят по 50 да вземат. Режеш от всички, и всички са недоволни “, съобщи Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР